Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

V současnosti na Real nemám, nebál se přiznat Coentrao

Madrid – Přiznat vlastní chybu či neschopnost nebývá ve vrcholovém fotbale až tak častým jevem, navíc v nejelitnějších týmech. Obránce Realu Madrid Fabio Coentrao se však podobného vyznání nebojí. Devětadvacetiletý Portugalec, kterého dlouhodobě trápí zranění, prohlásil, že v současnosti na angažmá v madridském velkoklubu nemá. Zároveň ale doufá, že se brzy dokáže vrátit do své nejlepší formy.

Je to pro něj v posledním roce těžké. V dubnu loňského roku si vážně poranil sval a přišel o mistrovství Evropy, které Portugalsku přineslo vítězství. Lépe se nevede Fabiu Coentraovi ani v Realu, v jehož dresu pouze paběrkuje.

Bilance v letošní sezoně? Kvůli dalším svalovým zraněním, která ho potkala i během podzimu, stihl naskočit pouze do tří zápasů, jednoho ve španělské lize a dvou v Lize mistrů. V součtu si zahrál pouze 119 minut, což je pro zkušeného levého beka hodně málo.

Coentrao si tak uvědomuje, že v současném Realu si místo jen tak nevybojuje. Prvním důvodem je konkurence především v podobě Brazilce Marcela, druhým pak nedostatečná fyzická kondice a forma. Sám se tak nebojí přiznat, že na sestavu Madridu nyní nemá.

"Nemám problém přiznat, že nejsem ve formě a kondici hrát za Real Madrid. Všichni si musíme být schopni v určité fázi života uvědomit limit. Můj současný pocit je takový, že klub hraje na vysokém levelu, na který nyní nemám," prohlásil bez okolků Coentrao pro španělský deník Marca.

Portugalský reprezentant do Realu přišel z Benficy v roce 2011 za 30 milionů euro, jenže o místo v základu časem přišel. V posledním ročníku dokonce hostoval v Monaku, ve kterém chtěl i zůstat, jenomže pak přišla vážná zranění a návrat do Madridu.

V současnosti se Coentrao ale už cítí naprosto zdravý a začíná pracovat na tom, aby se brzy vrátil do bývalé formy. Sám však zatím netuší, zda se mu to podaří v Madridu, nebo někde jinde.

"Ohledně budoucnosti mám v současnosti různé myšlenky. Chci se v příští sezoně opět vrátit do mé nejlepší formy. V Madridu mám smlouvu do roku 2019, takže pokud se mnou budou počítat, bude to super, pokud ne, půjdu vlastní cestou. Jisté je, že právě procházím složitou fází kariéry," prohlásil.

Pokud by skutečně musel kádr Realu opustit, jeho dalším možným zaměstnavatelem by mohl být některý z celků v Portugalsku, kde dříve působil v Rio Ave, Nacionalu a hlavně v Benfice, kde se vypracoval v jednoho nejlepších levých beků.

"Ve fotbale se všechno může změnit z minuty na minutu, takže každý den trénuji, abych měl čisté svědomí. Návrat do Portugalska by mi ale možná mohl pomoci vrátit se na dřívější úroveň," myslí si Coentrao.

Z výhledem na budoucnost však Portugalec zůstává optimistický. "O budoucnosti se rozhodne na konci sezony. Nyní budu bojovat o čas a pokusím se pomoci Madridu letos vyhrát všechny možné trofeje. Vrcholový fotbal bych chtěl každopádně hrát ještě minimálně tři, čtyři roky. Vím, že na to mám," dodal.

Vše je však podmíněno jednou věcí. Aby portugalskému hráči konečně delší čas vydrželo zdraví. Jinak je jeho šance na návrat mezi elitu hodně malá.

Zdroj
ČT sport, marca.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články