Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nedvěd chválí české trio v Serii A. Skauti díky nim opět začnou jezdit do Česka, myslí si

Jablonec nad Nisou – Během své kariéry byl v italské lize jednou z největších hvězd a jako současný viceprezident Juventusu Pavel Nedvěd s potěšením sleduje, jak mu v Serii A rostou čeští nástupci. Bývalý reprezentační záložník má pro útočníka Patrika Schicka a záložníky Ladislava Krejčího s Jakubem Janktem pouze slova chvály a podle něj všichni mají nakročeno k přestupu do větších klubů. Navíc vyšlapávají cestu dalším Čechům.

Pavel Nedvěd
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že všichni tři podávají skvělé výkony. Jak Krejčí v Boloni, tak Schick v Sampdorii i Jankto v Udine mají našlápnuto velice dobře. Nemusí zůstat v těchto klubech, ale můžou udělat daleko větší kariéru," řekl Nedvěd v Jablonci nad Nisou, kde razil minci s vlastním portrétem.

Serii A označil za velmi specifickou soutěž. "Italská liga je strašně těžká, co se týče taktického pohledu a vyzrání hráče. Když se tihle mladí kluci naučí hrát v Itálii, tak mohou jít do jakékoli soutěže světa. Neudělají tam ostudu a budou hrát dobře," uvedl bývalý záložník Juventusu, Lazia Řím či Sparty Praha.

Souhlasil s tím, že Krejčí, Schick a Jankto svými výkony v Itálii otevírají dveře dalším českým hráčům. Například záložník Slavie Antonín Barák už má domluvený letní přestup do Udine. "Prokazují tam velice dobrou úroveň. Myslím, že se do Čech budou vracet skauti z předních evropských klubů a budou ty hráče sledovat. Vidím to pozitivně," konstatoval čtyřiačtyřicetiletý Nedvěd.

Je nadšený i z české reprezentace do 21 let, která vyhrála kvalifikační skupinu před Belgií a v červnu si zahraje na evropském šampionátu v Polsku. "Fantastická práce celé jednadvacítky. Trenér Víťa Lavička stmelil výborný kolektiv a hráči mají velkou šanci udělat dobré jméno na mistrovství. Budu jim držet palce," prohlásil Nedvěd.

"Nám vyrůstá dobrá generace hráčů. Ti mladí mají potenciál, mají na to stát se evropskými a světovými hvězdami. Jenom to chce chvilku času. Jsem optimista," doplnil držitel Zlatého míče za rok 2003.

Přestože má svoje favority, konkrétně neprozradil, koho z českých talentů by doporučil do Juventusu. "Asi bych nějaká jména věděl, ale samozřejmě vám je neřeknu. Tím pádem by ti hráči byli dražší a to se nedělá," podotkl s úsměvem Nedvěd.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články