Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Ztráty Slavie využila Plzeň a je první. Sparta pod Radou jen remizovala

Praha – První liga má po 21. kole nového lídra. Doposud první Slavie i přes tlak uhrála v Liberci pouze remízu 1:1 a na čele ji vystřídali obhájci titulu z Plzně. Viktoria předvedla obrat v Karviné a po triumfu 3:2 má na sešívané jednobodový náskok. Třetí zůstává Sparta, která ale při premiéře Petra Rady se čtvrtým Zlínem pouze remizovala 0:0. Její ztráty však nevyužila pátá Mladá Boleslav, která padla 1:2 na Slovácku.

Zklamaní fotbalisté Slavie
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Slovan Liberec ‒ Slavia Praha 1:1

Šancí měli spoustu, gól však dali stejně jako Liberec pouze jeden. Fotbalisté Slavie kvůli nevyužitému tlaku na hřišti Slovanu uhráli pouze remízu 1:1. Pražané tak přišli o sérii sedmi výher v řadě, a pokud Plzeň v neděli zdolá Karvinou, ztratí také první příčku v tabulce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/1-liga/350785-slavia-tlak-v-liberci-vyuzit-nedokazala-a-po-remize-muze-prijit-o-prvni-misto/)

Karviná ‒ Viktoria Plzeň 2:3

Prohrávali 0:1 a 1:2, fotbalisté Plzně však krizovou situaci na půdě Karviné zvládli. Díky premiérové brance Andrease Ivanschitze a zásahu Tomáše Hořavy z 89. minuty nakonec zvítězili 3:2, což je ve spojení s remízou Slavie v Liberci posunulo do čela tabulky. Obhájce titulu dal v jarní části ligy vůbec poprvé v jednom utkání více než jeden gól.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350873-plzen-v-karvine-dvakrat-prohravala-i-diky-golu-ivanschitze-ale-duel-otocila-a-je-prvni/)

Slovácko ‒ Mladá Boleslav 1:2

Při domácí remíze Sparty se mohli přiblížit třetímu místu na rozdíl dvou bodů, fotbalisté Mladé Boleslavi však utkání na půdě Slovácka nezvládli. Díky Tomáši Přikrylovi se sice dostali do vedení, ale domácí střetnutí se Středočechy, kteří dohrávali v desíti, dokázali otočit. Triumf 2:1 vystřelil Moravanům Marek Havlík.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350818-boleslav-vedeni-neudrzela-obrat-slovacko-dokonal-v-zaveru-havlik/)

Sparta Praha ‒ Zlín 0:0

Změna, kterou si sparťanské vedení slibovalo od angažování Petra Rady, zatím nedorazila. Sparta v prvním utkání pod novým koučem remizovala na Letné 0:0 se Zlínem po výkonu, který nabídl namísto alespoň některých odpovědí snad ještě více otázek. Zlín byl v první půli lepší a vytvořil si dvě jasné šance, po poločase se hra vyrovnala a Sparta v druhé půli několikrát zahrozila. Využít toho ale nedokázala, a to přesto, že Zlín dohrával v deseti.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350735-sparta-si-protrpela-bezvychodnych-90-minut-na-jejich-konci-je-remiza-se-zlinem/)

Jablonec ‒ Příbram 5:0

Čtyřicet minut se drželi, pak úplně vybouchli. Fotbalisté Jihlavy si z hřiště Jablonce odvezli pořádný výprask, když se Severočechy prohráli 0:5. Jablonečtí tak navázali na úterní vítězství v dohrávce nad Hradcem Králové, doma bodovali v lize pošesté za sebou a pojistili si osmé místo. Naopak Vysočina prohrála čtvrté z posledních pěti kol a zůstává na sestupové patnácté příčce.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350863-jablonec-proti-jihlave-rozjel-golostroj-svemu-souperi-dal-bura/)

Bohemians 1905 - Dukla Praha 1:2

Po dlouhých 716 minutách se mohli fotbalisté Bohemians radovat z prvoligového gólu. Na bleskovou branku Markoviče z první minuty ale nedokázali navázat a v malém pražském derby s Duklou doma prohráli 1:2. Na začátku druhé půle srovnal Jan Holenda, který se stejně jako Markovič trefil proti bývalému klubu. Deset minut před koncem rozhodl o triumfu hostů Michal Bezpalec.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350877-bohemians-ukoncili-strelecke-trapeni-body-ale-v-malem-derby-ziskala-dukla/)

Hradec Králové ‒ Brno 0:0

Především díky výkonu brankáře Radima Ottmara uhráli fotbalisté Hradce Králové bezbrankovou remízu s Brnem. Domácí, jenž prodloužili sérii bez vítězství na sedm zápasů, dělí od sestupového pásma dva body. Zbrojovku, která potřetí za sebou nedokázala skórovat, pak šest.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350868-hradec-ztratil-dalsi-zachranarske-body-brno-potrinacte-v-sezone-remizovalo/)

Teplice ‒ Příbram 3:0

Hladce 3:0 porazili hráči Teplic své soupeře z Příbrami. Na Stínadlech v prvním poločase skórovali Nivaldo a Jakub Hora, krátce po změně stran zvýšil Marek Červenka.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/fotbal/350793-teplice-zametly-s-posledni-pribrami-3-0/)

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy