Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Obhájce Sparta se ve čtvrtfinále Poháru ČMFS utká s Plzní

Praha - Obhájce trofeje pražská Sparta se ve čtvrtfinále fotbalového Poháru ČMFS utká s Plzní, ligový lídr Slavia změří síly s Tescomou Zlín. Rozhodlo o tom dnešní losování na pražském Strahově, o které se postaral Antonín Panenka. První zápasy jsou na programu 8. dubna, odvety se odehrají o čtrnáct dní později.

Spartu a Plzeň potká podobný osud jako v uplynulém ročníku Brno a Liberec. Pražané se v krátkém čase poměří s Viktorií dvakrát v poháru a jednou v ligové soutěži. Dvojzápas začnou doma. "Pro nás je to jedna z příjemnějších variant, protože jsme se chtěli vyhnout dalekému cestování. Jsme také rádi, že nedošlo k předčasnému derby, neboť by tím soutěž ztratila na atraktivitě," řekl člen sparťanského představenstva Dušan Svoboda.

Podle plzeňských je los krutý

V Plzni se před sezonou netajili vysokými ambicemi a domácí pohár může nabídnout snadnější cestu do Evropy. "Jestliže chcete vyhrát, musíte porazit ty nejsilnější. Los je to krutý, ale my se na Spartu těšíme," prohlásil na adresu letenského týmu, který usiluje o čtvrtou výhru v soutěži za sebou, generální manažer Adolf Šádek. Zápasy budou mít stejně jako nedávný duel v lize velký náboj, neboť v Plzni působí řada bývalých sparťanů v čele s kapitánem Pavlem Horváthem. 

Slavia zamíří na začátku dubna do Zlína, s nímž v české lize prohrála jen jednou. Tescomu však mohou v té době trápit záchranářské starosti, v současnosti je v nejvyšší soutěži na 15. místě. "Ale my chceme dokázat, že i mužstva hrající o záchranu mohou v poháru uspět. Těšíme se na odvetu v novém Edenu," uvedl předseda zlínského představenstva Ladislav Valášek.

Druholigové Slovácko se střetne s Baníkem

Na malé severočeské derby se mohou těšit diváci v Teplicích a Liberci. Oba týmy se netají přáním zasáhnout v příští sezoně do bojů v pohárové Evropě, a tak pro ně domácí pohár představuje velkou motivaci. "Samozřejmě je to ta snazší cesta do pohárů než přes ligu, ale vyhrát by chtělo všech osm týmů. Pikantnost je v tom, že se spolu utkáme v prvním jarním kole a pak v poháru," podotkl teplický šéf František Hrdlička. 

Jediný druholigový tým Slovácko se po penaltovém vyřazení Brna a Kladna může těšit na atraktivní dvojzápas s Baníkem Ostrava. "Baník má samozřejmě kvalitní fotbalisty, ale my se chceme ukázat fanouškům v nejlepším světle, protože pro ně fotbal hrajeme. Divácky to bude určitě zajímavé," podotkla předsedkyně představenstva Slovácka Marcela Mrázková.

Los čtvrtfinále Poháru ČMFS:

Tescoma Zlín - Slavia Praha, FK Teplice - Slovan Liberec, 1. FC Slovácko - Baník Ostrava, Sparta Praha - Viktoria Plzeň

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články