Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Jankto: Zůstávám na zemi. Jestli A-tým nebo jednadvacítka, nic nemění

Udine (Itálie)/Praha - Posune se do A-týmu, nebo ještě zůstane v jednadvacítce? Útočník Jakub Jankto na sebe upozorňuje v dresu italského Udine a reprezentační trenér Karel Jarolím stojí před rozhodnutím, jestli jej povolat na seniorský sraz. Jankto zazářil o víkendu, kdy pomohl k výhře Udine brankou a dvěma asistencemi.

Jakub Jankto skóruje proti Interu Milán
zdroj: ČTK/AP autor: Alberto Lancia

"Jestli mě pan Jarolím teď povolá, tak budu samozřejmě rád. A pokud ne, tak nebudu nijak zklamaný," řekl jednadvacetiletý odchovanec Slavie, který do Udine zamířil v roce 2014 a v této sezoně se vypracoval mezi jeho důležité postavy. Strůjcem výhry byl o víkendu, kdy tým díky jeho třem "kanadským bodům" porazil Pescaru.

"Takový zápas vždy potěší. Reakcí bylo hodně, hlavně jsem ale rád, že jsme po delší době vyhráli," řekl Jankto, který dostal velmi kladná hodnocení i v italských médiích. Deník La Repubblica dokonce napsal, že Jankto ukázal, že brzy může patřit mezi nejlepší záložníky Serie A.

"Poslouchá se to dobře, ale musím zůstat nohama na zemi. Je to jen jeden povedený zápas. Gólů zas nedávám tolik, je teprve třetí. Ještě mám na čem pracovat. Ale samozřejmě když si ráno otevřete internet a vidíte to, tak se to dobře poslouchá," připustil.

Jakub Jankto: "Přednominaci mám do áčka i jednadvacítky a dnes bych se měl dozvědět, na který sraz se budu hlásit. Ale já to ani neřeším. Jestli budu v jednadvacítce, nebo v áčku, pro mě se nic nezmění. Chci hlavně pokračovat ve svých výkonech v Udine. Pokud se mi bude dařit, tak se jednou do toho áčka stejně dostanu, takže neřeším, jestli to bude teď, nebo někdy v budoucnu."

Proti Pescaře těžil z nacvičených signálů při standardních situacích. Nejprve po rozehraném rohu na krátko našel ideálním centrem skórujícího Zapatu. Ve druhé půli si pak chytře naběhl na rychlou rozehrávku přímého kopu a křížnou střelou zvýšil na 2:0. Vše završil další ideální přihrávkou po rychlé kombinaci ve vápně.

"Standardky jsme si připravovali během týdne a věděli jsme, co dělat. Dvakrát jsme to zahráli úplně fantasticky a tím jsme získali tři body," radoval se Jankto. "Pescara je lepší tým, než se podle postavení v tabulce může zdát. Určitě by neměli být na poslední příčce. Vepředu mají hodně šikovné hráče. Vždy ale udělají chybu, která je stojí celý zápas," dodal.

Svými výkony připoutal pozornost nejen reprezentace, ale také anglických klubů. Údajně se o něj zajímají Leicester, West Bromwich, Stoke, ale také Arsenal. Jankto se tím ale nechce nechat rozhodit. "Já se to snažím vypouštět z hlavy. Spekulací je kolem mě hodně. Já se ale chci soustředit na závěr sezony, pak mě ještě čeká Euro jednadvacítek. Takže zápasů bude ještě hodně. Řešit spekulace je zbytečné, když přestupové období začíná až v červnu a do té doby se toho může hodně změnit," dodal.

Věří, že v Udine bude mít nyní dostatek prostoru ukázat své kvality, zvláště když se zranil klíčový záložník Seko Fofana. "Je mu sice také teprve jednadvacet, ale má na to být jedním z nejlepších hráčů v Evropě. Má obrovskou kvalitu. Pro něj a hlavně pro náš tým je velká škoda, že se zranil do konce sezony. Pro mě to znamená, že budu mít více prostoru a možností zahrát nějaký dobrý zápas," prohlásil Jankto.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články