Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Lipsko padlo s Wolfsburgem a Bayern už má na čele desetibodový náskok

Mnichov – Bayern opět neohroženě kráčí za německým titulem. Fotbalisté úřadujícího mistra porazili Frankfurt 3:0 a vzhledem k faktu, že druhé Lipsko podlehlo 0:1 Wolfsburgu, mají na čele tabulky náskok deseti bodů. Pátá Hertha Berlín zdolala třetí Dortmund 2:1. Hoffenheim bez zraněného Pavla Kadeřábka remizoval 1:1 ve Freiburgu. Trenérská rošáda nepřinesla Leverkusenu návrat na vítěznou vlnu, doma se rozešel smírně s Werderem Brémy.

Smutnící hráči Lipska
zdroj: ČTK/DPA/Sebastian Kahnert

Frankfurt byl překvapivě od začátku aktivnějším týmem, domácí Bayern ale podržel gólman Neuer a v závěru poločasu bavorský celek dvakrát skóroval. Nejprve se po Müllerově přihrávce prosadil polský kanonýr Lewandowski a zaznamenal jubilejní 20. gól v sezoně. Müller si připsal už 11. asistenci.

Vzápětí přidal druhou branku Costa. V druhém poločase se po Robbenově centru znovu trefil Lewandowski a oslavil další jubileum - 100. soutěžní branku v dresu Bayernu. Mistrovský celek neprohrál už 13 zápasů, v posledních třech navíc zvítězil s celkovým skóre 14:0. Frankfurt, který se drží na pohárové šesté pozici, prohrál popáté v řadě.

Dortmundský obránce Ginter přispěl k úvodnímu gólu zápasu v Berlíně, když ztratil míč, Ibiševič jej předložil Kalouovi a reprezentant Pobřeží slonoviny zakončil do odkryté branky. Dortmund si v prvním dějství výraznou šanci na vyrovnání nevypracoval, neboť ani jednou nevystřelil přímo na brankáře Jarsteina.

První střelu si připsal až v 49. minutě Bartra, Jarsteinovi ale problémy neudělala. O chvíli později už Dortmund skóroval, na konci rychlé kombinace byl Aubameyang a připsal si 22. zásah v sezoně. Gabonský reprezentant je v poslední době ve formě, ve čtyřech soutěžních zápasech dal osm gólů.

Dvacet minut před koncem Berlíňané znovu vedli a zase u toho byl Ginter, který fauloval na hranici vápna a tvrdou ranou z přímého kopu vrátil Hertě vedení Plattenhardt. Pětadvacetiletý levý bek je specialistou na tyto standardní situace, všech sedm bundesligových branek zaznamenal právě z přímých kopů.

Hamburk doma vyhrál nad rozjetým Mönchengladbachem

Hamburk oplatil Mönchengladbachu porážku z poháru a vyhrál v lize podruhé za sebou. O vítězství 2:1 rozhodl deset minut před koncem americký útočník Bobby Wood. Pro Mönchengladbach se jedná o první porážku po pěti zápasech. Schalke porazilo Augsburg 3:0, dvakrát se trefil Guido Burgstaller. Jan Morávek Augsburgu pro zranění chyběl.

Hamburk musel vývoj zápasu otáčet, hosté se ujali vedení ve 23. minutě díky přesné hlavičce Andrease Christensena. Ještě do přestávky ale stejným způsobem vyrovnal Filip Kostič a v 80. minutě dokonal obrat svým pátým gólem v sezoně Wood. Hamburk tak oplatil Mönchengladbachu jedenáct dní starou porážku z německého poháru a druhou výhrou v řadě se bodově dotáhl na příčky zajišťující setrvání v soutěži.

Toprak v nastavení zahodil penaltu a Leverkusen opět nevyhrál

Brémy ztratily body po sérii tří triumfů za sebou a mohou klesnout na 15. místo, poslední příčku zaručující záchranu v soutěži.

Domácí Bayer otevřel skóre po sedmi minutách, když pohotový Volland dorazil do sítě ránu Brandta. K zisku plného počtu bodů to nicméně nestačilo. Porážku Werderu totiž odvrátil veterán Pizarro. Osmatřicetiletý Peruánec vystřídal v 76. minutě českého obránce Theodora Gebre Selassieho a zanedlouho překonal brankáře Lena.

Utkání Bayer Leverkusen - Werder Brémy
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

V samém závěru měl po faulu Eggesteina jedinečnou šanci rozhodnout domácí Toprak, ale jeho penaltu lapil bez výraznějších problémů gólman Wiewald.

Wolfsburg si vyšlápl na Lipsko

Wolfsburg otevřel skóre v Lipsku už v deváté minutě, když se prosadil Gómez. Jednatřicetiletý útočník v posledních devíti ligových duelech dal pět branek. Vrásky novému trenérovi "Vlků" Andriesi Jonkerovi přibyly krátce před přestávkou, kdy kvůli zranění musel střídat stoper Rodríguez. Radost ale mohl mít ze tří bodů, neboť další branka nepadla a Lipsko po třech zápasech prohrálo. Wolfsburg stejnou dobu čekal na vítězství.

Ve Freiburgu se hrál od začátku ofenzivní fotbal, góly ale padaly až po změně stran. V 56. minutě fauloval ve vápně obránce Hoffenheimu Vogt, Philippovu penaltu brankář Baumann sice vyrazil, avšak pouze k exekutorovi, který pohodlně dorazil. Za čtyři minuty ale bylo vyrovnáno, když se povedenou střelou z hranice pokutového území do šibenice trefil Kramarič. Hoffenheim počtvrté za sebou bodoval. 

Další dva góly do sbírky přidal Modeste, útočník Kolína nad Rýnem. Celkem jich má na kontě v této sezoně devatenáct. Ani jeho dvě trefy nicméně nestačily k vítězství. Za Ingolstadt totiž skórovali Leczano a Brégerie. 

Německá fotbalová liga - 24. kolo:

Leverkusen - Brémy 1:1 (7. Volland - 79. Pizarro), Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 3:0 (38. a 55. Lewandowski, 41. Costa), Darmstadt - Mohuč 2:1 (5. Sulu, 12. Sam z pen. - 45.+3 Quaison), Freiburg - Hoffenheim 1:1 (56. Philipp - 60. Kramarič), Hertha Berlín - Dortmund 2:1 (11. Kalou, 71. Plattenhardt - 55. Aubameyang), Lipsko - Wolfsburg 0:1 (9. Gómez), Ingolstadt - Kolín nad Rýnem 2:2 (42. Lezcano, 69. Brégerie - 15. z pen. a 60. Modeste), Schalke - Augsburg 3:0 (4. a 29. Burgstaller, 34. Caligiuri), Hamburk - Mönchengladbach 2:1 (36. Kostič, 80. Wood - 23. Christensen).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy