Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Schick se pochlubil cenným komplimentem: Cassano mi řekl, že jsem fakt dobrý

Janov - V italské Serii A září jako kometa, čímž upoutal pozornost evropských velkoklubů. Reprezentační útočník Patrik Schick hájí od loňského léta barvy janovské Sampdorie a svými výkony zaujal mimo jiné klubovou legendu Antonia Cassana. Někdejší kanonýr AS Řím či Realu Madrid dokonce o odchovanci pražské Sparty prohlásil, že je nejlepším fotbalistou, kterého v Sampdorii viděl.    

Patrik Schick (uprostřed) v dresu Sampdorie Janov
zdroj: AP autor: Albano Angiletta

Čtyřiatřicetiletý Cassano se kvůli sporům s vedením rozhodl koncem ledna předčasně rozvázat smlouvu, přesto na Sampdorii nezanevřel a Schickovi složil poklonu. "Abych byl upřímný, tak mi to řekl i osobně. První den na předsezonním soustředění jsem ho sledoval, ale neměl jsem kuráž s ním promluvit. Vždyť je to Cassano. Ale za pár měsíců ke mně přišel a řekl: Víš, že jsi fakt dobrý?" uvedl Schick v rozhovoru pro Gazzettu dello Sport.

Od letního příchodu z pražské Sparty nastřílel za "Blucerchiati" sedm ligových a celkově devět soutěžních branek, což je společně s Kolumbijcem Luisem Murielem nejvíce z mužstva. "Je fajn, že jsem dal góly Juventusu nebo AS Řím. Ale chtěl bych v nejtěžších zápasech podávat ještě lepší výkony, protože tam se oddělují top útočníci od těch normálních," prohlásil trojnásobný reprezentant.

Desátou Sampdorii čeká v sobotním 28. kole italské ligy prestižní derby s patnáctým FC Janov. "Vím, že je to utkání roku. Fanoušci nám to stále připomínají. Jsem však v klidu a neděsí mě, že hrajeme na hřišti soupeře," řekl Schick.

Přestože se z přístavního města zatím nechystá, láká jej anglická nejvyšší soutěž. "Premier League? Proč ne. Je nejlepší na světě a především je nejvíc vyrovnaná. Kdo ví, ale momentálně jsem v Sampdorii," konstatoval bývalý hráč Sparty a Bohemians 1905.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články