Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nemilosrdná řež Ibrahimovice s Mingsem skončila tvrdými tresty

Londýn – Disciplinární komise Premier League vynesla rozsudek ostře sledované potyčky mezi Tyronem Mingsem a Zlatanem Ibrahimovicem. Obránce Bournemouthu šlápl hvězdě Manchesteru United během víkendového střetnutí na hlavu, což impulsivního kanonýra vyprovokovalo k nekompromisnímu direktu loktem. Třiadvacetiletý Mings si nezahraje pět zápasů, nejlepší střelec Rudých ďáblů vynechá tři duely.

Zlatan Ibrahimovic a Tyron Mings
zdroj: EMPICS autor: Richard Sellers

Rozhodčí Kevin Friend hráče v utkání nepotrestal, protože incidenty z konce první půle neviděl. Komise posuzovala přestupky na základě videozáznamu. Ibrahimovic po zápase nejprve prohlásil, že se Mingsovi nemstil a že si soupeř na jeho loket sám naběhl. Trest ale přijal.

Disciplinárka v prohlášení sdělila, že obvyklý třízápasový trest je vzhledem k vážnost Mingsova prohřešku jednoznačně nedostatečný. Bournemouthu se však pětizápasový distanc zdá příliš vysoký.

"Klub je z rozhodnutí extrémně zklamaný. Připadá nám zvláštní, že komise sáhla k takovému trestu, i když neexistuje žádný důkaz, že šlo o úmysl. Na základě znalosti hráčovy povahy jsme přesvědčeni, že šlo o náhodnou událost. Navíc se Tyrone během zápasu Ibrahimovicovi dvakrát omluvil," uvedl Bournemouth v prohlášení.

Mings měl v úvodu sezony zdravotní problémy, v posledních týdnech ovšem nastupoval od první minuty. Svému celku nepomůže téměř v polovině zbylých duelů tohoto ročníku. Do hry se bude moci vrátit 15. dubna proti Tottenhamu.

Bývalý kapitán švédské reprezentace, který je s 26 góly nejlepším kanonýrem United, vynechá pondělní čtvrtfinále Anglického poháru s Chelsea a ligová klání proti Middlesbrough a West Bromwichi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články