Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Frydrych oslavil narození dcery nejdůležitějším gólem kariéry

Praha – Nezapomenutelný týden prožil Michal Frydrych, obránce pražské Slavie. Ve středu se mu totiž narodila dcera Michaela, v neděli rozhodl magnet jarní části ligové soutěže proti Plzni. Minutu před uplynutím základní hrací doby překonal brankáře Matúše Kozáčika a zajistil sešívaným velice cenné vítězství.

Michal Frydrych (uprostřed) se raduje z vítězné trefy proti Plzni
zdroj: ČTK autor: Adámek Ladislav

"Určitě je to nejdůležitější gól kariéry," řekl po utkání Frydrych, který jej oslavil kolébkou na znamení čerstvě narozeného potomka. "Byl věnován ženě a dceři. Kluci mi k tomu pomohli a oslavili jsme to spolu. V plánu jsem to měl už před zápasem, ale góly nedávám moc často. Jsem moc rád, že to takhle vyšlo," radoval se sedmadvacetiletý bek Slavie.

Tým z Edenu dlouho marně dobýval obranu hostí. Právě Frydrych měl dvě největší možnosti. Obě po standardních situacích. Nejprve ho reflexivně vychytal strážce plzeňské svatyně, podruhé chladnokrevně skóroval. Simon Deli přizvedl rohový kop a odchovanec Baníku Ostrava doklepl míč do branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sýkora: Udělali jsme o krok víc k tomu, co všichni chceme

"Měl jsme za úkol zavírat zadní tyč, takže jsem byl na správném místě. Někdo to na první tyči prodloužil a já se jen soustředil, abych trefil bránu," popsal svou trefu. "Rozhodnout takový zápas je super pocit, ale hlavní je týmový výsledek. Zabojovali jsme o něj jako tým," odmítal roli hrdiny.

Plzeň v té době už dohrávala bez vyloučeného Radima Řezníka, shodou okolností také odchovance ostravského Baníku. "Přesilovka úplně nerozhodla. Šli jsme si za výhrou více než soupeř, byli jsme nebezpečnější a měli jsme více náznaků. Nakonec jsme to potvrdili ze standardky," hodnotil Frydrych.

Slavia sice vede tabulku o čtyři body, ale ukolébat se tím nehodlá. "Potvrdili jsme naši formu a dostali se na špici, ale teď to ještě nic neznamená. Cíl vedení, být do třetího místa, se nemění, ale nás samozřejmě baví vyhrávat," pokračoval obránce Pražanů.

Věří, že mužstvo i v dalších zápasech povzbudí vyprodaný stadion. "Tohle jsou nejlepší zápasy, když jsou před plným hledištěm. To jsme si užívali moc. Fanoušci nás hnali dopředu a díky nim jsme dnes vyhráli," zakončil Frydrych.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články