Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Atlético zabralo proti Valencii, Messi s Barcelonou zničil Celtu

Madrid – Fotbalisté Atlética Madrid po dvou zápasech bez vítězství porazili Valencii 3:0. Dvěma góly se na triumfu podílel francouzský útočník Antoine Griezmann. Do čela se opět vyšvihla Barcelona, která sestřelila Celtu 5:0 i díky parádnímu výkonu Lionela Messiho. Argentinec vstřelil dva góly, u dalších dvou asistoval. Zaváhala Sevilla, která nedokázala zdolat Alavés (1:1).

Antoine Griezmann slaví se spoluhráči vstřelenou branku
zdroj: REUTERS autor: Javier Barbancho

Nejlepší střelec Atlética otevřel skóre zápasu už v desáté minutě a na 2:0 pro domácí krátce po poločase zvýšil Gameiro. Griezmann dal konečnou podobu výsledku sedm minut před koncem a připsal si dvanáctý zásah v sezoně. Gameiro dal zatím deset branek.

Barcelona nadělila Celtě Vigo pět gólů

Messi se poprvé blýskl ve 24. minutě, kdy z poloviny hřiště prokličkoval až na hranici vápna a střelou po zemi k tyči otevřel skóre. Ještě do poločasu zvýšil pohledným dloubáčkem Neymar, který využil přihrávku od Messiho.

Lionel Messi
zdroj: Reuters autor: ALBERT GEA

Argentinský útočník měl podíl i na brance Ivana Rakitiče, ke kterému přiťukl Messiho střílený centr Rafinha. Po rohu rozehraném nakrátko nahrál Messi na gól Samuelu Untitimu a své galapředstavení zakončil pětinásobný nejlepší fotbalista světa druhým gólem po individuální akci.

Benzema řádil v Eibaru

Tři góly Realu v Eibaru zařídil Karim Benzema, jenž se vrátil do sestavy při absenci Cristiana Ronalda a Garetha Balea. Real o dva body přeskočil Barcelonu, která večer bude hostit Celtu Vigo.

Real o vítězství rozhodl už v úvodní půlhodině. Ve 14. minutě Benzema nadvakrát překonal brankáře Yoela, o devět minut později pak využil přesný centr Jamese Rodrígueze. Oba si role vyměnili ve 29. minutě, tentokrát přihrál Benzema a zakončil kolumbijský záložník. Čtvrtou branku vsítil v 60. minutě po rychlém protiútoku Marco Asensio. Baskický celek už pouze zkorigoval skóre v 72. minutě zásluhou přesné hlavičky Rubéna Peni.

San Sebastian uspěl na půdě Betisu Sevilla

Dva góly kapitána Xabiho Prieta rozhodly o triumfu fotbalistů Realu Sociedad na půdě Betisu Sevilla. Baskický celek zdolal soupeře 3:2 a poskočil do elitní čtveřice španělské nejvyšší soutěže. Domácí mužstvo zůstává čtrnácté s osmibodovým náskokem před sestupovým pásmem. 

Betis v utkání dvakrát vyrovnal, ale potřetí už reagovat nedokázal. Úvodní gól vstřelil už v 10. minutě hostující Jon Bautista, na jehož trefu záhy odpověděl Aissa Mandi. Stejný scénář se opakoval také po prvním zásahu Prieta. Sanabria totiž skóroval v 65. minutě a potěšil velice slušně zaplněný stadion. Třiatřicetiletý kapitán Realu Sociedad, za který hraje celou svou kariéru, však o sedm minut později stanovil konečné skóre.

Sevilla neporazila Alavés

Sevillu dostal v první půli do vedení Ben Yedder, nejlepší střelec sevillského týmu se v ligovém ročníku trefil podeváté. Na jeho přesnou přízemní střelu ale čtvrt hodiny před koncem odpověděl vyrovnáním střídající Katai, srbský záložník měl po zaváhání brankáře Rica snadnou úlohu.

Alavés zůstal jedenáctý, s deseti nerozhodnými výsledky je ale remízovým králem španělské ligy. Stav 1:1 už nezměnil ani Kataiův přímý kop, ani šance Deyversona, kterého v 88. minutě vychytal Rico.

Španělská fotbalová liga - 26. kolo:

Betis Sevilla - San Sebastian 2:3 (16. Mandi, 65. Sanabria - 26. a 72. Xabi Prieto, 9. Bautista), Leganés - Granada 1:0 (83. Machis), Eibar - Real Madrid 1:4 (72. Peňa - 14. a 25. Benzema, 29. Rodríguez, 60. Asensio), Villarreal - Espaňol Barcelona 2:0 (45. Soriano, 80. vlastní D. Lopéz), FC Barcelona - Vigo 5:0 (24. a 64. Messi, 40. Neymar, 58. Rakitič, 61. Umtiti), Gijón - La Coruňa 0:1 (45.+1 Mosquera), Atlético Madrid - Valencie 3:0 (10. a 83. Griezmann, 48. Gameiro), Las Palmas - Pamplona 5:2 (7. a 87. Rodríguez, 55. Livaja, 70. vlastní García, 76. Mesa - 31. a 37. Kodro), Bilbao - Málaga 1:0 (72. García z pen.), Alavés - FC Sevilla 1:1 (75. Katai - 23. Ben Yedder).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články