Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Ngadeu: Lepší návrat do sestavy jsem si nemohl představit

Příbram - Michael Ngadeu se do sestavy Slavie vrátil ve výtečném stylu. Poté, co ve druhé půli přišel na hřišti, nastřílel bezmocné Příbrami během 25 minut tři branky a výrazně tak pomohl k tomu, aby se výsledné skóre vyšplhalo až na 8:1. Po zápase slavistický záložník připustil, že lepší návrat si ani představit nemohl.

Michael Ngadeu
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Lepší návrat do sestavy jsem si nemohl představit. Je to pro mě něco nového, rozhodně nečekám, že budu dávat tři góly za zápas," řekl Ngadeu. "Jsem defenzivní hráč, mám hlavně obranné pokyny, takže proto, že jsem dnes dal tři góly, to určitě nebudu hodnotit jako můj nejlepší výkon v životě," dodal.

Na africkém šampionátu pomohl Kamerunu ke zlatu dvěma góly a formu si přenesl i do jarní části české ligy. Nejprve se prosadil v 55. minutě po rohu hlavou a zvýšil na 4:0. Poté se v 73. minutě blýskl technickou střelou z dálky. "Asi nejhezčí gól, co jsem dal," podotkl.

Hattrick pak zkompletoval v 79. minutě z penalty. "Nebylo v plánu, že půjdu, ale chtěl jsem dát hattrick. Bavil jsem se se spoluhráči a dali mi míč, abych ten hattrick dal," prohlásil Ngadeu. "Zatím mi nikdo nic neřekl, ale když budu muset zaplatit, zaplatím," dodal s úsměvem.

Neměl tušení, že Slavia útočí na rekordní ligovou výhru 9:1. "Je pravda, že tohle skóre je úžasné. Ale to je prostě fotbal, někdy se to stane. Viděli jsme, že dneska vyhrál Bayern v bundeslize nad Hamburkem 8:0," podotkl Ngadeu.

Jeho výkon chválil také kouč Slavie Jaroslav Šilhavý. "Nikdo nemá jisté místo a Michael ještě musel plnit nějaké povinnosti pro africký šampionát, tudíž neabsolvoval celý tréninkový mikrocyklus. Akceptoval, že nebude v základu," řekl. "Asi nebyl ani naštvaný, když přišel a dal tři branky. Bylo to nečekané. Kéž by mu to vydrželo. Je nesmírně silný hráč, což ukazoval i na africkém mistrovství. Asi se mu ale každý zápas nepovede hattrick," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články