Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Manchester United zdolal St. Étienne i podruhé, rozhodl Mchitarjan

St. Étienne - Náskok z Old Trafford bez výraznějších problémů uhájili. "Rudí ďáblové" z Manchesteru potvrzují roli největšího favorita Evropské ligy a bezpečně postoupili do osmifinále. Hubené vítězství 1:0 zařídil arménský záložník Mchitarjan. Mezi nejlepší šestnáctkou je také dvojice Schalke-Krasnodar. Německý tým vyřadil řecký PAOK Soluň, Rusové ukončili putování nebezpečného Fenerbahce Istanbul. 

Fotbalisté Manchesteru United slaví gól v St. Étienne
zdroj: REUTERS autor: Robert Pratta

Portugalský stratég José Mourinho šetřil před finále anglického ligového poháru některé opory. V základní sestavě nicméně nechyběli Paul Pogba, jenž si opět zahrál proti svému bratrovi Forentinovi, nebo autor hattricku z prvního zápasu Zlatan Ibrahimovic.

Už v 17. minutě otevřel skóre Henrik Mchitarjan, jemuž však gólovou radost ještě v první půli zkazilo zranění. Po hodině hry byl po dvou žlutých kartách během tří minut vyloučen stoper Eric Bailly, ale United náskok udrželi a počtvrté za sebou v EL neinkasovali.

Schalke, které si ze hřiště PAOK Soluň přivezlo slibný náskok 3:0, v odvetě s řeckým soupeřem remizovalo 1:1. Bundesligový tým poslal do vedení ve 23. minutě Alessandro Schöpf, krátce poté vyrovnal vlastním gólem Matija Nastasič.

Zápis do klubových dějin si připsal Krasnodar. V Istanbulu proti Fenerbahce uhrál remízu 1:1, což vzhledem k domácímu vítězství 1:0 stačilo k prvnímu postupu do osmifinále v historii.

Už v sedmé minutě se z první střely prosadil hostující Fjodor Smolov. Před pauzou dal sice zaplněným tribunám naději Souza, jenže druhý či třetí gól už turecké mužstvo nepřidalo.

Odvetná utkání 2. kola fotbalové Evropské ligy:

AS St. Étienne - Manchester United 0:1 (0:1)

Branka: 17. Mchitarjan. První zápas: 0:3, postoupili United.

Fenerbahce Istanbul - FK Krasnodar 1:1 (1:1)

Branky: 41. Souza - 7. Smolov. První zápas: 0:1, postoupil Krasnodar.

Schalke 04 - PAOK Soluň 1:1 (1:1)

Branky: 23. Schöpf - 25. vlastní Nastasič. První zápas: 3:0, postoupilo Schalke. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články