Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Rostov si hraje na schovávanou, partyzáni ze Sparty však informace mají

Praha – Přípravu absolvovali v naprostém utajení. Trénovali za zavřenými dveřmi, zápasy odehráli bez diváků. Ruský celek FK Rostov bere vyřazovací souboj Evropské ligy velmi vážně. Pozorovatelské mise sparťanského vedení byly kvůli zmíněným opatřením poměrně komplikované. Hlavní trenér Tomáš Požár to však nepovažuje za vážnější problém, představu o herním systému soupeře má dostatečnou.

Trenér Sparty Tomáš Požár
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Ztěžovali nám to, to je pravda. Udělali maximum, abychom je nemohli sledovat. Já se jim nedivím, protože se hraje o hodně. Ale my jsme partyzáni a informace jsme získali. Máme dostatek seriózních informací, abychom se na ten dvojzápas dokázali připravit," řekl Požár na po remíze 1:1 v přípravném utkání s Žilinou.

V podobném duchu hovořil i zkušený obránce Michal Kadlec. "To je jejich věc, jestli mají zápasy zavřené. I tak víme dost. Hrají systémem 5-3-2, ale dosud jsme je nerozebírali. Teď máme pár dní na to, abychom se připravili a u nich uhráli co nejlepší výsledek do odvety."

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta remizovala v generálce s Žilinou

Právě zápas s Žilinou sloužil jako generálka. Sparta si toužila vyzkoušet některé věci, ale zároveň šla do utkání opatrně, aby nerozšířila řady marodů. "Hlavní je, že se nikdo nezranil před důležitým čtvrtečním zápasem," uvedl útočník Néstor Albiach.

"Viděl jsem zápasy Rostovu proti Atléticu Madrid a Bayernu. Hráli s pěti obránci, měli úzký blok a vpředu rychlé útočníky. Hlavní bude neprohrát a pak rozhodnout doma," dodala španělská posila z Dukly.

I Sparta se před ambiciózním soupeřem snaží mlžit, a to zejména kolem možného startu Tomáše Rosického, který se vrací po zranění. "Pokud jsou tu ruští novináři, tak řeknu, že Tomáš je na Rostov připravený. Ale pro naše lidi musím říct, že zatím to tak nevypadá," zakončil Požár.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články