Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bayern udolal Ingolstadt v nastavení, Lipsko i Dortmund nečekaně padly

Berlín - Vítěznou generálku před středeční bitvou s Arsenalem zachránili mnichovskému velkoklubu Vidal s Robbenem. Bayern uspěl na půdě Ingolstadtu 2:0 a zvýšil náskok v čele tabulky, který činí sedm bodů. Lipsko totiž před vlastními příznivci prohrálo s Hamburkem 0:3. Překvapení se zrodilo také v Darmstadtu, kde poslední tým Bundesligy pokořil Dortmund 2:1. Schalke doma zdolalo Herthu, Wolfsburg otočil duel s Hoffenheimem.  

Arjen Robben se raduje z gólu do sítě Ingolstadtu
zdroj: REUTERS autor: Michael Dalder.

Bayern se proti Ingolstadtu dlouho trápil. Až v poslední minutě ukončil bezbrankový stav Arturo Vidal a vzápětí přidal pojistku Arjen Robben. Bavorský velkoklub dosáhl na 15. bundesligovou výhru v ročníku, čímž napravil domácí remízu 1:1 se Schalke.

Hamburk si triumf v Lipsku zajistil už v prvním poločase, kdy se prosadili Kyriakos Papadopulos a Walace. Hladké vítězství HSV ještě v nastaveném čase korunoval těsně po svém příchodu na trávník Aaron Hunt.

Dortmund selhal. Brankáře Romana Bürkiho překonal ve 21. minutě Terrance Boyd a otevřel skóre. Portugalský záložník Raphaël Guerreiro sice krátce před pauzou vyrovnal, ale ze strany favorizované Borussie to bylo vše. Antonio Čolak navíc v 67. minutě vystřelil Darmstadtu teprve třetí vítězství v sezoně.

Zaváhání pohárových konkurentů nevyužila berlínská Hertha, která prohrála na půdě Schalke 0:2. O góly se postarali krátce před pauzou Guido Burgstaller a po hodině hry Leon Goretzka. Reprezentační záložník Vladimír Darida nastoupil tentokrát pouze do druhého poločasu. 

Mohuč zastavila sérii jarních nezdarů a zdolala Augsburg 2:0

V sestavě Mohuče naskočila poprvé od úvodní minuty nová posila Bojan Krkic. Odchovance Barcelony nicméně zastínil Jhon Córdoba. Ve 31. minutě totiž přiťukl míč Levinu Öztunalimu, který hlavou chladnokrevně otevřel skóre.

Po změně stran navíc vniknul neohroženě do šestnáctky a gólman jej zastavil za cenu faulu. Nařízenou penaltu proměnil bez sebemenšího zaváhání španělský záložník Jairo Samperio.

Jairo Samperio střílí gól z penalty do sítě Augsburgu
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

I čtvrtý ligový zápas v novém roce prohrály Brémy, které doma podlehly Mönchengladbachu 0:1. Utkání rozhodl ve 12. minutě Thorgan Hazard. Reprezentační obránce Theodor Gebre Selassie odehrál za Werder druhý poločas, brankář Jaroslav Drobný si odpykal závěrečnou část trestu za vyloučení.

Hoffenheim prohrál ve Wolfsburgu a zůstal pátý

Negativní bilanci mužstev z nejlepší šestky nevylepšil ani Hoffenheim. Od 26. minuty sice vedl, když kolmou přihrávku za obranu zužitkoval Steven Zuber. Wolfsburg však po změně stran dokázal stav otočit.

Nejprve se prosadil Maximilian Arnold střelou po odraženém rohovém kopu a důležité vítězství zařídil domácím Daniel Didavi, který využil závaru v pokutovém území.

Německá fotbalová liga - 20. kolo:

Mohuč - Augsburg 2:0 (31. Öztunali, 62. Samperio z pen.), Brémy - Mönchengladbach 0:1 (12. Hazard), Darmstadt - Dortmund 2:1 (21. Boyd, 67. Čolak - 44. Guerreiro), Ingolstadt - Bayern Mnichov 0:2 (90. Vidal, 90.+1 Robben), Leverkusen - Eintracht Frankfurt 3:0 (5. a 63. Hernández, 78. Volland), Lipsko - Hamburk 0:3 (18. Papadopulos, 24. Walace, 90.+3 Hunt), Schalke - Hertha Berlín 2:0 (41. Burgstaller, 62. Goretzka), Wolfsburg - Hoffenheim 2:1 (50. Arnold, 73. Didavi - 26. Zuber), Freiburg - Kolín nad Rýnem 2:1 (32. Grifo, 77. Philipp - 39. Modeste).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články