Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

AS Řím zůstává doma stoprocentní, Juventus zdolal ve šlágru Inter

Řím ‒ Ani v jedenáctém domácím ligovém zápase sezony nepoznali fotbalisté AS Řím, jaké to je ztratit bod před vlastními fanoušky. Svoji sérii natáhli i proti Fiorentině, kterou porazili jasně 4:0, a vystřídali na druhém místě tabulky Neapol. Ta rozstřílela Bolognu 7:1. V čele se drží nadále Juventus. Turínský gigant opanoval Derby d'Italia s Interem v poměru 1:0.

Fotbalisté turínského Juventusu slaví gól v síti Interu
zdroj: REUTERS autor: Giorgio Perottino

Nejvetší zásluhu na výhře Římanů měl Edin Džeko, který se trefil hned dvakrát. Bosenský kanonýr otevřel skóre v 39. minutě, a když sedm minut před koncem zpečetil výhru, sedmnáctou brankou v sezoně se osamostatnil v čele listiny střelců Serie A. Sedmá Fiorentina neměla na Olympijském stadionu vůbec šanci.

Nejtěsnější triumf "Staré dámy" zařídil v poslední minutě prvního poločasu kolumbijský záložník Juan Cuadrado povedenou střelou po rohovém kopu. Svěřenci Massimiliana Allegriho na svém stadionu vyhráli 28. ligové utkání v řadě. Naopak Inter sedmizápasovou šňůru bez ztráty bodu neprodloužil a je pátý.

Záložník Lazia Marco Parolo se blýskl čtyřmi góly a výrazně pomohl římskému mužstvu k výhře 6:2 na hřišti poslední Pescary. Jakub Jankto odehrál v základní sestavě Udine 89 minut při bezbrankové remíze proti Chievu Verona.

O první výhře Sampdorie Janov nad AC Milán od roku 2012 rozhodl v 70. minutě proměněnou penaltou hvězdný útočník Muriel. Vyrovnat mohl střídající Lapadula, ale svůj únik zakončil jen střelou do brankáře Viviana. Domácí zmar ještě v závěru podtrhl záložník Sosa, který byl vyloučen po dvou žlutých kartách během pěti minut.

Neapol už v 6. minutě vedla v Boloni o dvě branky, když se prosadili Hamšík a Insigne. Divoký zápas pokračoval a domácí po půlhodině hry neproměnili penaltu. Na obou stranách navíc padly červené karty ‒ vyloučeni byli Masina a hostující Callejón. Po Mertensově gólu sice snížil na 1:3 Torosidis, ale belgický útočník vrátil Neapoli třígólové vedení.

Po přestávce dvěma góly završil Hamšík hattrick a v samotném závěru si třetí zásah připsal i Mertens. Neapol tak natáhla sérii neporazitelnosti na dvanáct zápasů.

Italská fotbalová liga - 23. kolo:

Boloňa - Neapol 1:7 (36. Torosidis - 4., 70. a 74. Hamšík, 33., 43. a 90. Mertens, 6. Insigne), AC Milán - Sampdoria Janov 0:1 (70. Muriel z pen.), Bergamo - Cagliari 2:0 (5. a 17. Gómez), Chievo - Udine 0:0, Empoli - FC Turín 1:1 (45.+2 Pucciarelli - 11. Belotti), FC Janov - Sassuolo 0:1 (26. Pellegrini), Pescara - Lazio Řím 2:6 (29. Benali, 41. Brugman - 10., 14., 49. a 77. Parolo, 57. Keita, 69. Immobile), Palermo - Crotone 1:0 (27. Nestorovski), Juventus Turín - Inter Milán (45. Cuadrado), AS Řím - Fiorentina 4:0 (39. a 83. Džeko, 58. Fazio, 75. Nainggolan).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články