Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Z hračičky roste skvělý hráč. Schick slyšel po dalším gólu od kouče samou chválu

Janov – Co lze stihnout za 83 vteřin? Třeba Patriku Schickovi stačí tak krátká doba, aby se jako střídající hráč zapsal v italské lize mezi střelce. Českému útočníkovi se to podařilo v neděli proti AS Řím a nastartoval vítězný obrat Sampdorie. Jednadvacetiletý hráč si připsal už pátý zásah v ročníku Serie A a navázal na Libora Kozáka. Zároveň si od trenéra vyslechl slova chvály.

Patrik Schick (se 14 na dresu uprostřed) se raduje se spoluhráči ze Sampdorie z gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Šest sezon čekal český fotbal na to, až se některý z hráčů v italské lize zapíše minimálně pětkrát mezi střelce. Naposledy se podobný kousek povedl v ročníku 2010/11 útočníkovi Lazia Liboru Kozákovi, který ve 20 duelech nasázel šest branek. Čekání na následovníka ukončil až Patrik Schick, jenž na vyrovnání jeho výkonu ztrácí pouze jeden gól.

Ten poslední zaznamenal v nedělním zápase proti AS Řím. Přitom právě v celku z italského hlavního města mohl nyní jednadvacetiletý hráč kopat. Giallorossi v létě o velký talent české kopané dlouho usilovali, jenže na rozdíl od Sampdorie nepřistoupili na částku kolem 4 milionů eur, a po neděli mohou litovat.

Schick totiž opět ukázal, že se na Apeninském poloostrově aklimatizoval skvěle. Na rozdíl od předchozích tří duelů sice nenaskočil v základní sestavě, pozice žolíka mu ale zatím svědčí. Vždyť 4 z 5 ligových zásahů dal jako střídající hráč.

Jeho hvězdný moment přišel v 71. minutě. V té době byl na hřišti teprve 83 sekund, když mu parťák z útoku Luis Muriel prodloužil hlavou míč do vápna. Český útočník si ho zpracoval na prsa, hodil si ho kolem legendy AS Daniela De Rossiho a střelou na zadní tyč vyrovnal na průběžných 2:2. Jeho zásah zároveň odstartoval obrat, jelikož Sampdoria díky Murielově standardce nakonec vyhrála 3:2.

Gól Patrika Schicka do sítě AS Řím:

Po zápase si jednadvacetiletý český útočník, který se stal jedním z hlavních hrdinů janovského celku, vyslechl spoustu chvály včetné té ze strany trenéra Marca Giampaola. "Byl to z jeho strany výborný zápas. Má čich na góly, dobrou osobnost a výbornou techniku," prohlásil spokojený kouč.

Schick se díky zásahu drží v klubové tabulce střelců v rámci všech soutěží na děleném prvním místě právě s Murielem, oba mají po 7 gólech. Český útočník se totiž dvakrát trefil ještě v poháru a už jen jedna branka ho dělí od výkonu z dresu Bohemians 1905 z loňské sezony.

Co se týče statistik Sampdorie v Serii A, je mezi střelci druhý. Za sebou třeba nechává bývalého italského reprezentanta Fabia Quagliarellu. Na Muriela pak ztrácí dva zásahy, ale co se týče potence, je jasně nejlepší. Zatímco Kolumbijec na 7 gólů potřeboval 1604 minut, Schick svých pět stihl za pouhých 596.

Dlouhodobě kvalitních výkonů si všiml i Giampaolo, podle kterého český střelec udělal po příchodu ze Sparty velký pokrok a kus práce. "Od té doby, co přišel, se výrazně zlepšil. Dříve byl taková hračička, ale teď je koncentrovaný a odhodlaný. Má skvělé kvality a ví, kam si stoupnout," řekl na adresu Schicka s tím, že mladý kanonýr se i nadále může těšit na dávky minut.

"Bude i nadále dostávat šanci podobně jako jeho spoluhráči z útoku," dodal Giampaolo.

Schick o svých schopnostech bude moci přesvědčit znovu o víkendu, kdy Sampdoria jede na půdu AC Milán, tedy dalšího italského giganta. A proti velkoklubům mu to zatím jde. Kromě AS se trefil i proti Juventusu, takže Milánští už možná nyní na videu pečlivě zkoumají, jak českého reprezentanta zastavit.

Zdroj
Sky Sports

Hlavní zprávy

Nejčtenější články