Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bony a spol. končí v základní skupině, stopku jim vystavilo Maroko

Oyem (Gabon) - Obhájci titulu si na mistrovství Afriky o medaile nezahrají. Fotbalisté Pobřeží slonoviny překvapivě neprošli sítem základní skupiny. Místo nich postupují do čtvrtfinále Demokratická republika Kongo a Maroko, které v rozhodujícím zápase porazilo "Slony" 1:0. Jedinou branku vstřelil po hodině hry Alíví. 

Pro Pobřeží slonoviny jde o nejhorší výsledek od roku 2004, kdy se na šampionát neprobojovalo. Po Alžírsku tak do vyřazovacích bojů neprošel ani druhý z hlavních favoritů prestižního turnaje.

Proti Maroku potřebovalo vyhrát, ale hvězdná ofenziva složená z Wilfrieda Zahy, Salomona Kaloua a bývalého hráče pražské Sparty Wilfrieda Bonyho nedokázala skórovat. Naopak v 64. minutě obrana se slávistou Simonem Delim v sestavě neubránila Rašída Alívího.

Maroko poté těsné vedení uhájilo a postoupilo z druhého místa skupiny. V play-off je poprvé od roku 2004. Prvenství vybojovali reprezentanti DR Kongo. Postup zpečetili přesvědčivou výhrou 3:1 nad Togem.

Pomohly jim k tomu dvě parádní kolmé přihrávky za obranu, po kterých se prosadili Firmin Ndombe Mubele a Junior Kabaganga, s třemi góly nejlepší střelec afrického mistrovství. Třetí gól přidal z přímého kopu Paul-José M'Poku.

Fotbalové mistrovství Afriky v Gabonu:

Skupina C: 

Maroko - Pobřeží slonoviny 1:0 (0:0) Branka: 64. Alíví.  

Togo - DR Kongo 1:3 (0:1) Branky: 69. Laba - 29. Kabaganga, 54. Mubele, 80. M'Poku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články