Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Macek odehrál první zápas za Bari. Je to elitní klub, mají vše pro Serii A, řekl

Bari (Itálie)/Praha – Před pár dny odešel z Juventusu na hostování do druholigového italského celku Bari a hned dostal šanci v základní sestavě. Roman Macek si tak odbyl soutěžní premiéru mezi dospělými. Velký talent českého fotbalu sice zažil na hřišti Cittadelly prohru 0:2, ale i tak to pro něj znamenalo velký milník.

Roman Macek
zdroj: Twitter

Dosud devatenáctiletý odchovanec Zlína hrával jen za mládežnické výběry Juventusu a za italský velkoklub občas dostal šanci pouze v přípravě. "Trochu zkušeností s dospělým fotbalem jsem v přípravě posbíral, ale tohle bylo mé první soutěžní utkání. Moc si toho vážím, že šance přišla takhle rychle," řekl Macek.

Oproti mládežnické úrovni větší rozdíl nepociťoval. "Bylo to náročnější jen po mentální stránce. Byla to pro mě velká změna. S týmem jsem byl jen tři tréninky a hned mě hodili do vody, ať plavu," řekl střední záložník. "Po fyzické stránce jsem byl v pohodě. Nepomohlo tomu jen to, že hřiště bylo zledovatělé a nedal se moc hrát fotbal, jaký já preferuji," litoval.

K odchodu na hostování ho přesvědčil velký zájem Bari. "Řešilo se to týden. Chtěl jsem o tom být přesvědčený, chtěl jsem vědět názor agentů i Juventusu. Probrali jsme všechny možnosti. Původní plán byl zůstat minimálně do léta v Juventusu, ale nakonec jsme to o půl roku uspíšili a řekli jsme si, že nemám co ztratit," uvedl Macek.

"Ulehčilo mi to, že to bylo Bari. Je to elitní klub, který má všechno k tomu, aby hrál Serii A. To ulehčilo jednání a rozhodli jsme se, že to bude správný krok. Navíc jejich zájem byl tak velký, že mi to až dělalo radost," dodal.

Věří, že mu půlroční působení v Bari pomůže v dalším rozvoji, aby se v létě mohl pokusit v Juventusu prosadit. "Fotbal v Serii B je rychlejší než v Primaveře. Je to důležitá soutěž, hraje se o výsledky. Já tu nemám co ztratit, může mi to jen dát a mohu ukázat, že na to mám. Uvidíme. Nejdůležitější bude, abych odehrál co nejvíce utkání a snažil se být vždy mezi nejlepšími na hřišti," naznačil svůj cíl.

Bari by rád pomohl k postupu do nejvyšší soutěže, kterou tým z jihu Itálie hrál naposledy v roce 2011. "Tyhle půlroční hostování se dělají proto, aby to týmu krátkodobě pomohlo. Teď to sice tabulkově nevypadá, ale tým má ambice na postup a přes play-off by to mohlo jít. I z toho pohledu mě mohli chtít," uvedl Macek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články