Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Slávista Ngadeu se blýskl na africkém šampionátu, Kamerunu vystřelil výhru

Libreville – Místo přípravy na jarní část sezony se Slavií bojuje v dresu Kamerunu na africkém šampionátu a Michael Ngadeu si nevede vůbec špatně. Jeho branka rozhodla o výhře "lvů" nad Guineou-Bissau 2:1 a o posunu do čela skupiny A. V druhém utkání uhrál pořadatel turnaje Gabon remízu 1:1 s Burkinou Faso.

Michael Ngadeu v dresu Kamerunu
zdroj: REUTERS autor: Mike Hutchings

Zatímco v úvodním duelu turnaje Gabon přišel o výhru v nastaveném čase, dnes prohrával od 23. minuty, kdy po rychlém brejku skóroval Préjuce Nakoulma. O vyrovnání se postaral ještě do přestávky Aubameyang, jenž v 38. minutě proměnil penaltu, poté co ho v pokutovém území fauloval brankář Kouakou Hervé Koffi.

Kapitán Aubameyang tak vstřelil oba góly svého týmu na šampionátu, ale dvě nadějné možnosti na vítězství ve druhém poločase nevyužil.

Do čela tabulky se dostal se čtyřmi body Kamerun, jenž otočil utkání proti outsiderovi Guinee-Bissau. Čtyřnásobní vítězové turnaje prohrávali od 13. minuty, kdy se trefil Piqueti. Debutant na šampionátu nebyl od senzace daleko, nicméně v 61. minutě vyrovnal Sebastien Siani a v 79. minutě rozhodl o výhře favorita tvrdou přízemní střelou z hranice šestnáctky hráč pražské Slavie Ngadeu.

Fotbalové mistrovství Afriky v Gabonu:

Skupina A: Gabon - Burkina Faso 1:1 (1:1) Branky: 38. z pen. Aubameyang - 23. Nakoulma. Kamerun - Guinea-Bissau 2:1 (0:1) Branky: 61. Siani, 79. Ngadeu-Ngadjui - 13. Piqueti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články