Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Táborsko nasázelo hned v úvodu tři góly, Bohemians ale vyhráli 3:2

Praha – Bohemians zůstávají v Tipsport lize neporažení. Ve vyšehradské skupině A po vítězství 3:0 nad Hradcem Králové zdolali i Táborsko 3:2. Jihočeši přitom začali nadějně, hned v úvodu nasázeli tři góly. Jeden z nich však skončil ve vlastní síti. Pražané nakonec zásluhou Kuchty a Lutse dokonali obrat. V tabulce mají šest bodů, Táborsko tři.

Bohemians proti Táborsku začali velmi nekoncentrovaně a po šesti minutách prohrávali 0:2, když se po dvou rohových kopech prosadili hlavou nejprve Toml a po něm Džafič. "Utkání bylo poučné v tom, že nemůžeme začít s lehkovážností, nízkou koncentrací, podceněním soupeře, který bleskově využil dva rohové kopy. Stáli jsme tam jak sochy, to jsem se na kluky hodně zlobil," řekl trenér Bohemians Miroslav Koubek.

V desáté minutě favorit snížil díky vlastnímu gólu Klusáka, kterého nešťastně před branou napálil spoluhráč Mršič.

Ve druhé půli Bohemians prostřídali sestavu a povedlo se jim dokonat obrat. Nejprve v 58. minutě zakončil kombinační akci střelou do odkryté branky Kuchta a v 82. minutě rozhodl hlavičkou střídající estonský záložník Luts.

"Po inkasovaných brankách jsme si asi větší úrovní, protože jsme ligové mužstvo a Táborsko druholigové, dokázali vytvořit kombinační tlak. Byly tam akce, které měly hlavu a patu. Otáčeli jsme to fotbalovostí a včasným probuzením," uvedl Koubek, který opět vyzkoušel systém s pěti obránci.

Bohemians navázali na úvodní výhru 3:0 nad Hradcem Králové a k jistotě postupu jim bez ohledu na výsledek druhého duelu stačí v sobotu v jejich závěrečném vystoupení ve skupině s Příbramí uhrát aspoň bod.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články