Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Benfica s Neapolí se utkají o postup, Arsenal hraje v Basileji

Praha - Ještě ani jeden postupující tým není před posledním kolem znám ve skupině B fotbalové Ligy mistrů. O dvě "vstupenky" do jarních vyřazovacích bojů se porve trojice Benfica Lisabon, Neapol a Besiktas Istanbul. Vyrovnanou tabulku vedou s osmi body Benfica a Neapol, které ale čeká vzájemný duel, a jen o bod zpět je Besiktas. Arsenal nastoupí na hřišti Basileje, která stále bojuje o postup do Evropské ligy. Přímý přenos sledujte od 20:35 na ČT sport a našem webu, zápas Benfica–Neapol pak od 20:45 v podrobném textovém on-line přenosu.

Arkadiusz Milik z Neapole slaví gól
zdroj: REUTERS autor: Ciro De Luca

V lepší pozici je před rozhodujícím zápasem Neapol, vzhledem k tomu, že v prvním souboji porazila Benficu 4:2, jí stačí k postupu bez ohledu na druhý výsledek remíza. Italský celek přitom mohl jako první v historii slavit už po třech utkáních ve skupině, jenže po druhém kole uhrál ve třech zápasech jen dva body.

"Nebude to pro nás procházka růžovým sadem, ale to ani pro Benficu. Posledních 20 minut utkání může být rozhodujících a my se musíme soustředit na výhru, ne na bránění remízy," řekl kouč Neapole Maurizio Sarri.

Istanbulský tým pošle do jarních bojů vítězství na Ukrajině, remíza by mu stačila za předpokladu, že Neapol prohraje. Besiktas půjde do utkání proti Kyjevu s vizitkou 20 soutěžních zápasů neporaženého celku.

Ve skupině A zřejmě opět nedojde na souboj českých hráčů. Reprezentanti z Basileje, brankář Tomáš Vaclík s Markem Suchým, sice nejspíš nastoupí, ale gólman Arsenalu Petr Čech asi opět dostane volno. V předchozích pěti utkáních skupiny poslal kouč Arsene Wenger mezi tyče Davida Ospinu.

Basilej je ve skupině poslední a k tomu, aby skončila třetí a zajistila si aspoň účast v Evropské lize, potřebuje uhrát lepší výsledek než Ludogorec proti Paris St. Germain.

Šlágrem večera bude repríza posledního semifinále mezi Bayernem Mnichov a Atléticem Madrid. Domácí se pokusí odčinit předešlou porážku 2:3 na hřišti Rostova a vrátit nadcházejícímu soupeři prohru z úvodního vzájemného duelu i jarního semifinále.

Atlético zase touží udržet stoprocentní bilanci a stát se sedmým týmem, který vyhraje všech šest zápasů ve skupině. "Po dvou vítězstvích v bundeslize jsme se dostali zpět do správného rytmu. Porážka ze semifinále je už minulostí, zítra chceme podat dobrý výkon a zvítězit," řekl kouč Bayernu Carlo Ancelotti.

Sport
zdroj: ČT4

Karty už jsou rozdané také ve skupině C. Vedoucí Barcelona má jistotu prvního místa a proti Mönchengladbachu si chce zvednout náladu po ligové remíze 1:1 s Realem Madrid.

Katalánský klub inkasoval v poslední minutě a na "Bílý balet" ztrácí v ligové tabulce stále šest bodů. "Nejlepším lékem na všechny trable je výhra," podotkl kouč Barcelony Luis Enrique, který kvůli karetnímu trestu bude postrádat Neymara a Ivana Rakitiče.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články