Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liberec v drtivém finiši s Boleslaví zachránil remízu

Liberec - Liberečtí fotbalisté v duelu 12. kola první ligy zachránili remízu s Mladou Boleslaví v poměru 3:3, i když necelých dvacet minut před koncem prohrávali už o dvě branky. Liberec se však vzepjal a pak během jedné minuty díky Frejlachovi a Gebre Selassiemu vydřel alespoň bod a uhájil domácí neporazitelnost. Boleslav, která prohrála jen v prvním kole na Spartě, zůstane na druhém místě a na vedoucí Slavii ztrácí čtyři body. Liberec o bod přeskočil Ostravu, ale ta má k dobru pondělní dohrávku se Spartou.

Liberec - Mladá Boleslav
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Boleslav před dnešním duelem ze čtyř zápasů pod Ještědem třikrát vyhrála a jak si na Liberec věří, napověděla už třetí minuta zápasu. Stoper Procházka dlouhým pasem našel Papadopulose a ten vypálil do tyče Hauzrovy branky. Liberec věděl, že pokud se chce udržet na dohled špičce, nesmí s přímým konkurentem zaváhat. A dvanáctá minuta domácím dala víru v to, že Boleslav doma poprvé může porazit. Na Papouškův centr z pravé strany si naběhl Kerič a po přesné hlavičce se radoval z šesté branky v sezoně.

Liberecké vedení však nenalomilo sebedůvěru soupeře. Hosté i za nepříznivého stavu vytrvali u nátlakového fotbalu a čtyři minuty po inkasované brance se dočkali vyrovnání. I když hosté měli štěstí, když Kalinově střele za brankáře Hauzra pomohla teč obránce Poláka. Boleslav pak jasně ovládla hru, díky záloze dokázala držet míč a po sehraných akcích se dostávala často na dostřel.

A brzy mohla jít i do vedení: ve 26. minutě útočníka Pecku v pokutovém území stáhl Gebre Selassie, ovšem reprezentační záložník Rajnoch při penaltě vyhořel a zacílil vysoko nad. Obratu se ale tým kouče Pavla Hapala dočkal: po kombinaci Mach našel Papadopulose, ten předskočil Košťála a ve skluzu přesnou trefou zasadil otřeseným domácím další těžkou ránu.

Slovan se v útoku lehce trápil

Liberecký trenér Škorpil ještě před poločasem zkusil oživit hru nasazením útočníka Blažka, který gólem v úterý pomohl k postupu v poháru přes Olomouc, ovšem ani jeho tah Liberce dlouho žádný užitek nepřenášel. Domácí se předháněli v nepřesnostech a zásluhu na tom měla i dobře organizovaná obranná hra Boleslavi. Liberečtí fanoušci tak mohli jen marně vzpomínat na to, jak jejich oblíbenci na podzim doma přehráli Slavii či Spartu.

Dnes se Slovan ale předchozím výkonům zdaleka nepřiblížil. Naopak v 72. minutě se bodový zisk domácím vzdálil ještě víc. Po rychlém kontru přistrčil Papadopulos míč rozběhnutému Kyselovi a boleslavský náhradník křížnou střelou po pěti minutách na trávníku zvýšil už na 3:1.

Hosté se možná viděli se třemi body v kapse a někteří liberečtí fanoušci už nakvašeně opouštěli stadion, jenže další vývoj všechno úplně otočil. Domácí totiž nečekaně nastartoval další střídající žolík Frejlach, který po selhání boleslavské obrany v 76. minutě snížil a kontaktní brankou rozfoukal liberecké naděje.

Za další minutu stadion burácel nadšením znovu: nevídaného prostoru k ataku využil krajní bek Gebre Selassie a vyrovnávacím gólem nechal zapomenout na předchozí liberecké tápání a boleslavská defenziva poprvé v sezoně inkasovala víc než dvě branky. Vypjatý závěr ovládly emoce: domácí se nejprve na sudího Fraňka zlobili, že neodpískal několik sporných situací v pokutovém území Boleslavi, hosté mu naopak spílali poté, co před pokutovým území Holeňák beztrestně stáhl Kyselu.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články