Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Odhodlaná Příbram: Máme se od čeho odpíchnout

Mladá Boleslav - Příbram rozjela sezonu v otřesném stylu, poslední kola ale naznačila, že prostor na zlepšení v týmu je. Příbram se navíc v posledním podzimním kole zvedla a dokázala sebrat body Mladé Boleslavi, což v klubu vnímají jako pozitivní signál pro ligové jaro. Boj o záchranu tak tým rozhodně nevzdává.

Příbramský Tomáš Pilík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Doufám, že my budeme tím třetím, protože to chceme udržet a uděláme pro to vše, pokud to bude možné. Myslím, že šance furt je. Bodový rozdíl není zas až tak velký, jak to vypadalo na začátku sezony," řekl příbramský odchovanec Jaroslav Tregler. "Samozřejmě, že v záchranu stále věříme, nic jiného nám ani nezbývá. Musíme udělat dobrou zimní přípravu a pak se o to porvat," dodal kapitán Jan Rezek.

Příbram se na poslední chvíli zachraňovala v minulé sezoně, kdy se mezi elitou udržela remízou v posledním kole. To jí stačilo 27 bodů. Příbramský trenér Petr Rada si myslí, že i letos nebude třeba překročit třicetibodovou hranici. "Jak se vždy říká, že je třeba k záchraně 31 bodů, tak letos může stačit i 29 bodů. Ti před námi také body nedělají. O to samozřejmě více mrzí, že máme devět bodů, což je málo," řekl Rada.

Jan Rezek: "Určitě je lepší jít do zimy s tím, že jsme už čtyři zápasy za sebou bodovali. Sice to sbíráme po bodíku, ale furt si můžeme udržet nějaké sebevědomí do jara. Myslím, že se máme od čeho odpíchnout, ale je tam spousta věcí, na kterých musíme zapracovat."

Petr Rada
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Rada: Musíme najít střední cestu mezi zkušenostmi a mládím

Zlom podle něj přišel v utkání s Duklou, který se povedlo otočit z 0:1 na 3:1. "Hlavně jsme začali dávat góly. Ale myslím, že v tom zápase s Duklou se to zlomilo. Pak jsme prohraný zápas v Brně dovedli do remízy podobně jako dnes. U nás je to o sebevědomí, máme dost kluků, kteří se chlapský fotbal teprve učí. Ale to je realita. Musíme se s tím poprat a na jaře ještě zabojovat o to, abychom v lize zůstali," dodal.

Zlepšené výkony přišly právě se zapojením mladých hráčů. Pevné místo v sestavě si vedle stálic Matěje Chaluše a Jaroslava Treglera vybojovali i Michal Pecháček, Patrik Brandner či Roman Květ. Kvalitním výkonem si proti Mladé Boleslavi řekli o větší šanci Štěpán Holý a útočník Karsten Ayong.

"Mladí by měli dostávat šanci, pokud budou pracovat dobře, ale bez zkušených hráčů to nejde, musíme najít nějakou střední cestu. Máme teď čtyři dny na vyhodnocení, pak se rozhodneme, co dál. Uvidíme, co se z toho vykrystalizuje. Musíme vše probrat, než se hráči rozejdou na dovolenou, abychom do nového roku šli s vizí a ustáleným kádrem, abychom mohli o záchranu bojovat," dodal Rada.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články