Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Sparta zdolala Teplice a přezimuje na třetím místě

Praha - Premiérová trefa Michala Kadlece po návratu z tureckého Fenerbahce nastartovala fotbalisty pražské Sparty k dalšímu vítězství. Svěřenci Davida Holoubka tentokrát zdolali Teplice 2:1 a vzhledem k páteční porážce Zlína poskočili na třetí místo ligové tabulky. Druhá Slavia získala o tři body více. Obhájce z Plzně mají k dobru čtyři body a navíc večerní dohrávku v Ďolíčku. Tepličtí zakončí podzim šestí. 

Michal Kadlec střílí gól do sítě Teplic
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

První poločas patřil Spartě, která začala tlakem, ale vyloženou šanci z něj nevytěžila. Poprvé zahrozil až v 31. minutě Lafata. Hostující brankář Grigar však jeho pokus skvěle vyrazil. O šest minut později ale strážce teplické svatyně prohrál po rohovém kopu souboj s Michalem Kadlecem, jehož hlavička skončila v síti – 1:0.

Český reprezentant si tak připsal první gól od květnového příchodu do Sparty, kam se vrátil po osmi letech v zahraničí. Navíc ukončil dva zápasy trvající teplickou neprůstřelnost.

"Nevím, jestli to šlo přímo od mojí hlavy, nebo to do ní vyboxoval," hodnotil Kadlec. Grigar sice původně reklamoval faul, po zápase ale viděl situaci jinak. "S odstupem času jsem si to přehrál v hlavě a faul to nebyl. Přišel přetažený centr a Kadlec tam dobře vletěl. Je to moje chyba," prohlásil teplický gólman.

V 57. minutě navíc Pulkrab vystihl špatnou rozehrávku hostů a Lafata se po jeho přihrávce sám před Grigarem nemýlil. Kapitán Sparty dorovnal desátou letošní brankou brněnského Michala Škodu na prvním místě tabulky střelců.

Třetí gól mohl dorážkou zblízka přidat Juliš, ale těsně přestřelil. Když následně hlavičkoval vedle i střídající Mustedanagič, dočkaly se Teplice alespoň korekce skóre. Po Krobově centru v 89. minutě propadl míč až k Vaněčkovi, který ho uklidil do prázdné branky.

16. kolo první fotbalové ligy:

Sparta Praha - FK Teplice 2:1 (1:0)

Branky: 37. Michal Kadlec, 57. Lafata - 89. Vaněček. Rozhodčí: Jílek - Melichar, Hájek. ŽK: Čermák, Pulkrab, Holek - Vaněček, Krob. Diváci: 7522.

Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Juliš, Holek, Mareček, Čermák (75. Sáček) - Lafata (83. Mustedanagič), Pulkrab (57. Zahustel). Trenér: Svoboda.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Ljevakovič, Krob - Fillo, Soungole (86. Vachoušek), Kučera, Urma (62. Červenka) - Hora (82. Potočný), Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Zdeněk Svoboda (trenér Sparty): "Začátek byl hodně opatrný z obou stran a my jsme si pomohli standardní situací. Druhý poločas jsme byli pasivnější, ale paradoxně jsme se z toho dostali do rychlého přechodu a David Lafata skóroval. Škoda, co se týká obrany, že jsme nepohlídali a byli jsme nedůslední při standardce soupeře. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli a přiblížili se týmům na první a druhé příčce. Všichni dobře víme, že jsme se potýkali se zraněními celý podzim a jen bych chtěl smeknout před hráči, kteří byli zdraví a drželi ten prapor. Díky nim jsme na pozici, na jaké jsme."

Daniel Šmejkal (trenér Teplic): "Jsem trošku zklamán, protože v prvním poločase jsme inkasovali lacinou branku, a i když jsme si pak vytvořili určité situace, tak musím přiznat, že Sparta byla fotbalovější a silnější na míči. Ve druhém poločase Sparta maličko couvla a hrála to, co potřebovala, a my jsme měli problém se tam dostat. Další gól jsme dostali po individuální chybě, a i když se nám podařilo zápas zdramatizovat, tak Sparta vyhrála zaslouženě."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články