Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Budějovice otočily duel se Žižkovem, přestože prohrávaly 0:2

České Budějovice - Fotbalisté Českých Budějovic porazili v utkání 12. ligového kola Viktorii Žižkov 3:2, přestože ještě čtvrthodiny před koncem prohrávali o dvě branky. Rozhodující trefu zaznamenal v bláznivém závěru z penalty Benát, který stejně jako hostující Naumov vstřelil dva góly. Domácí protáhli neporazitelnost pod koučem Tobiášem na osm zápasů, naopak Pražané zůstávají poslední.

Jihočeši měli podobně jako proti Olomouci nebo v Brně hodně ospalý začátek. Naopak na hostech byla od úvodu patrná touha odčinit propadák z Kladna a odpoutat se ze dna tabulky. V 9. minutě propadl balon po nedůrazu domácí obrany k osamocenému Stracenému, který však unáhleně pálil vedle. Lépe seřízená mířidla měl za čtyři minuty Švancara, ale gólman Kučera krásnou ránu vytáhl zpoza břevna na roh.

Po čtvrthodině Dynamo zrychlilo kombinaci a postupně přebíralo iniciativu. Svátek ťukl míč pod sebe na nabíhajícího Benáta, jehož střelu žižkovští beci na poslední chvíli srazili do autu. Z následného rohu hlavičkoval na přední tyči těsně vedle Riegel.

České Budějovice dál hrozily především ze vzduchu. Ve 23. minutě vypadl Bartalskému Benátův centr z přímého kopu, ale hostující brankář se stihl zorientovat a vysoký balon nakonec sebral do svých rukavic. Z další domácí akce našel Homoláč dlouhým pasem zapomenutého Sedláčka, jehož hlavičku vyškrábl Bartalaský nad břevno.

Nechyběly ani ostré zárkoky

Na trávníku se začalo jiskřit, po jednom ze soubojů se před vlastním pokutovým územím skácel k zemi domácí kapitán Horejš, ale nakonec ještě sám inkasoval žlutou kartu. Pak se hra trochu uklidnila a více vzruchu přinesly až závěrečné sekundy úvodního dějství. Nejprve Benát z nadějného přímého kopu s pomocí teče hostující zdi těsně přestřelil a pak zkoušel stejný hráč překvapit Bartalského přímo z rohu, jenže opět minul.

V druhé půli se až na Švancarovu nebezpečnou střelu z 55. minuty dlouho nic nedělo. Platonický domácí nápor zmrazil v 69. minutě po Koukalově centru z levé strany Naumov, který otevřel skóre. A za chvíli bylo s domácími ještě hůř; Pražané zopakovali gólovou akci s tím rozdílem, že na Naumova přihrával Kalod.

Benát zavelel k protiútoku

Dynamo však nesložilo zbraně a za další dvě minuty snižil přesnou přízemnou střelou z hranice vápna Benát. Jihočechy polila živá voda a na hostující branku se valil útok za útokem. Nebezpečně pálil Hílek, za moment ho napodobil Homoláč a Bartalský jen s námahou vyrazil.

Když neuspěl s tvrdou střelou ani Stráský, rozhodli se domácí překonat žižkovskou obranu kombinací, na jejímž konci uklízel do prázdné branky po přiťuknutí Stráského Hudson. V divokém závěru se nakonec podařilo domácím skóre dokonale obrátit. Xavier zahrál ve vápně rukou a hlavní sudí na pokyn pomezního ukázal na penaltu. Benát udržel nervy na uzdě a v poslední minutě rozhodl o tom, že tři body zůstanou na jihu Čech.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články