Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Dodeš rozhodl o výhře Bohemians nad Zlínem

Praha - Tři cenné body vybojovali ve 12. kole první fotbalové ligy hráči nováčka soutěže Bohemians Praha, kteří v souboji dvou týmů z konce tabulky porazili Tescomu Zlín 1:0. O jedinou branku se v 24. minutě postaral Dobeš. Zápas sledovalo jen 930 diváků, což je nejnižší návštěva sezony.

Po sobotním podpisu smlouvy si na zlínské lavičce odbyl premiéru kouč Stanislav Levý. Musel se však obejít bez potrestaných Bači a Zbožínka a zraněných Pennera a brankáře Baránka. Všechny překvapil navíc tím, že jen lavičku náhradníků posadil nejnebezpečnějšího hráče týmu Žůrka. Kapitán Zúbek nastoupil ke svému 350. zápasu v české lize a stal se teprve 14. hráčem s tak bohatou bilancí. Naopak domácí kouč mohl vybírat jedenáctku z kompletního kádru, po zranění se na trávníku objevil i Zoubek.

Od začátku bylo jasné, že oba trenéři vsadili na zabezpečenou defenzivu s jediným útočným hrotem. Nebylo se ale čemu divit, defenzivy obou soupeřů v posledních dvou ligových zápasech hodně inkasovali - Zlín osmkrát, domácí dostali jen o jednu branku méně.

První příležitost se domácím nabídla v 11. minutě, kdy po chybě Malcharka se k míči dostal Jablonský, ale akci zbytečně zbrzdil a Bohemians se do šance nedostali. Ve 24. minutě hrstka nejvěrnějších diváků v hledišti ale gól slavila. Centr do pokutového území hosté nedůrazně odvrátili jen k Zoubkovi, ten ideálně našel volného Dobeše, který tvrdou ranou propálil brankáře Kořínka.

Agresivní, málo pohledný fotbal...

Divácké kulise odpovídal i fotbal. Více se bojovalo, než hrálo a pohledných akcí bylo minimum. Oběma týmům dělala problémy kombinace, takže hráči míče spíše nakopávali, hráli na náhodu, ale to k vytvoření šancí nestačilo.

Do druhého poločasu již Žůrek vyběhl a hra celkově dostala větší spád. Ve 48. minutě se míč odrazil v domácí šestnáctce k Musilovi, který bez přípravy vystřelil, ale míč poslal vysoko nad branku. Blízko zvýšení náskoku byli domácí o šest minut později. Dobeš už překonal Kořínka, ale z brankové čáry vykopl míč Pazdera.

Zlín byl najednou mnohem nebezpečnější, ale tři střelecké pokusy Žůrka byla nepřesné, jen těsně minula svůj cíl tvrdá rány z dálky Kóni. Na druhé straně si s nebezpečnou hlavičkou Lenceviče poradil Kořínek, a tak se skóre již nezměnilo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články