Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Karviná ukončila gólový půst a jednoznačně porazila Bohemians

Karviná – Nelichotivá šňůra bez vstřelené branky je minulostí. Karviná po téměř 300 minutách skórovala, když síť soupeře rozvlnil Panák. Na přesnou trefu střídajícího hráče poté navázali Janečka s Puchelem, čímž zajistili Slezanům po třech domácích nezdarech v řadě vítězství 3:0. Bohemians naopak podruhé za sebou vyšli střelecky naprázdno. 

Utkání Karviná - Bohemians
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

Navzdory apelům trenéra Webera však Karviná předvedla další ze svých slabších začátků. Za chyby v obraně mohla stejně jako proti Spartě či Slovácku brzy pykat, ale Holendovu ránu z 6. minuty zneškodnil Laštůvka. Ještě hůře to s domácími vypadalo o čtyři minuty později. "Klokani" po zisku míče na půlící čáře vyrazili do brejku, Luts povedeným dloubákem přehodil gólmana, ale z brankové čáry míč vykopl Zelený.

Poté se fotbalovost z karvinského hřiště na půl hodiny vytratila a boj mezi oběma šestnáctkami nepřinesl takřka nic zajímavého. Mírnou letargii změnil až poločasový tah kouče Webera. Do druhé půle poslal útočníka Panáka, který se po třech minutách pobytu na trávníku zapsal do listiny střelců.

Střídající hráč vypíchl míč váhajícímu Švecovi, vletěl do vápna a z těžkého úhlu využil mírné zaváhání gólmana Budinského. Po úvodním gólu už se Karviné hrálo daleko lépe. Pražané sice kombinovali s míčem na útočné polovině, ale v uctivé vzdálenosti od míst, z nichž by mohli ohrozit Laštůvku.

Domácí si počkali na standardní situaci a v 74. minutě po rohovém kopu dotlačil Hoškovu hlavičku skrz Budinského ruce do brány Janečka – 2:0. Laštůvku pak zaměstnal už jen dalekonosný pokus Maška. Poslední slovo měli nicméně opět Slezané. Další střídající hráč Puchel stanovil tváří v tvář Budinskému konečné skóre precizním lobem.

MFK Karviná - Bohemians Praha 1905 3:0 (0:0)

Branky: 48. Panák, 74. Janečka, 90.+2. Puchel. Rozhodčí: Machálek - Nádvorník, Paták. ŽK: Dostál. Diváci: 3548.

Karviná: Laštůvka - Dreksa (86. Holík), Košťál, Hošek, Zelený - Janečka, Šisler - Moravec, Budínský, Voltr (67. Puchel) - Jurčo (46. Panák). Trenér: Weber.

Bohemians 1905: Budinský - Dostál, Švec, Šmíd, Havel (84. Jindřišek) - Hašek (59. Kuchta), Hubínek, Jirásek, Luts (66. Berger) - Holenda, Mašek. Trenér: Koubek.

Hlasy po utkání 15. kola první fotbalové ligy MFK Karviná - Bohemians Praha 1905

Jozef Weber (trenér Karviné): "Musím říct, že dnešní vítězství mi udělalo největší radost ze všech na podzim. Tabulka se začala lámat. Narazili jsme na kvalitní a organizovaný tým. V první půlce jsme s ním měli v prostředku i běžecké problémy. Nám pomohla střídání. Dneska Panák přinesl na hřiště jiný způsob hry, než má Jurčo, navíc se hned prosadil. Hra pak byla otevřená z obou stran, pro Bohemku je to možná až krutý výsledek. Ale tým, který dá první gól, získává v těchto zápasech velkou psychologickou výhodu."

Miroslav Koubek (trenér Bohemians 1905): "Rozhodla naše chyba před prvním gólem, to nás zabilo. A Karvinou posadilo na koně. V prvním poločase jsme byli lepším mužstvem, ale fotbal je o gólech a my jsme dnes nebyli důrazní a efektivní jako soupeř. Vypadáme možná herně líbivě, ale teď jsme se dostali do takového stádia, že nám chybí důraz ve vápně, nedostáváme se do těch správných prostor. Po obdrženém gólu už byla organizace naší hry narušená a ztratili jsme kontrolu nad utkáním."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články