Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Ronaldo se vrací na stadion klubu svého srdce a touží stvrdit postup

Praha – Liga mistrů může v úterý poznat dalších šest osmifinalistů. Účast ve vyřazovací části mají totiž na dosah Sevilla, Monako, Leicester, Porto, Leverkusen a Real Madrid. Úřadující šampioni milionářské soutěže si mohou zajistit postup na půdě lisabonského Sportingu. Po víkendovém skalpu městského rivala Atlética přicestují do Portugalska v roli jednoznačného favorita. Přímý přenos utkání sledujte na ČT sport a ctsport.cz.

Obhájci titulu stačí k definitivní jistotě uhrát bod. Domácí naopak nutně potřebují "Bílý balet" porazit. I remíza jim sebere poslední zbytky postupových nadějí. Karty jsou tudíž rozdány jednoznačně a fanoušci Sportingu očekávají vynikající podívanou. Jejich pozornost bude pochopitelně upřena na slavného odchovance, Cristiana Ronalda.

Trojnásobný držitel Zlatého míče o víkendu sestřelil hattrickem madridské Atlético a střeleckou formu by rád prodal také proti svému bývalému klubu. Během posledních dvou duelů LM neskóroval, takže k historické metě 100 gólů v evropských pohárech mu stále chybí dva přesné zásahy. Do Lisabonu se hvězdný kanonýr velmi těší.

"Pamatuji si, když jsem se poprvé vrátil na Old Trafford. Teď budu hrát na hřišti Sportingu, který mě od jedenácti do osmnácti let utvářel. Mám tyhle návraty rád, podívám se na starý stadion a staré známé," řekl Ronaldo.

Ve druhém duelu skupiny F změří síly Borussia Dortmund s Legií Varšava. Německé mužstvo vstoupí do utkání povzbuzeno sobotním skalpem mnichovského Bayernu, který zdolalo 1:0. Místenku v play-off Ligy mistrů už si zajistilo, ale stále hraje o první místo. Pokud doma vyhraje a Real zaváhá, postoupí do vyřazovací části z nejvýhodnější pozice.

Ukončí Sevilla sedmileté čekání?

Skupina H nabízí podobnou situaci. Sevilla s Juventusem mají před zbylými celky slibný náskok, během 5. kola však nastoupí proti sobě. Vítěz Evropské ligy z předcházejících tří ročníků se ve vyřazovací části milionářské soutěže objevil naposledy před sedmi lety a k jistotě postupu potřebuje bodovat. Pokud vyhraje, postoupí z prvního místa.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus - Sevilla

Juventus bude mít i v případě porážky situaci ve svých rukou, což si kouč Massimiliano Allegri uvědomuje. "Úterní zápas je mnohem důležitější pro Sevillu než pro nás. Pokud totiž v posledním kole neporazíme doma Dinamo Záhřeb, nezasloužíme si být v Lize mistrů," prohlásil trenér italských šampionů.

Leicester je blízko, Tottenham musí dotahovat

Senzační anglický mistr proplouvá základní skupinou G bez větších problémů. Ve čtyřech střetnutích neinkasoval a postup mezi šestnáct nejlepších si zajistí v případě bodového zisku proti Bruggám. Svěřencům Claudia Ranieriho mohou pomoci i hráči Porta, které čeká duel na půdě FC Kodaň. Pokud Dánové nevyhrají, postoupí Leicester automaticky.

Bod dělí od postupu i Monako. Knížecí klub má skupinu E rozehranou výborně. Doma přivítá Tottenham, jenž naopak nutně potřebuje vyhrát. "Kohouti" ztrácejí na francouzský tým čtyři a na druhý Leverkusen, který zajíždí do Moskvy, dva body. Osmifinálovou naději stále živí i poslední CSKA, udrží si ji však pouze v případě vítězství.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články