Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Suchý: Jsem zklamaný, že jsem vypadl ze sestavy. Proti Dánům si ale o místo chci říct

Mladá Boleslav – Kvalifikaci mistrovství světa začal jako kapitán českého týmu. Po dvou úvodních zápasech byl ale Marek Suchý zařazen mezi náhradníky a do sestavy se proti Ázerbájdžánu a Norsku nedostal. Osmadvacetiletý stoper přiznal, že ho rozhodnutí kouče Karla Jarolíma zklamalo, ale v přípravě s Dánskem by si rád řekl o další šanci. Přímý přenos utkání sledujte v úterý od 20:10 na ČT sport nebo na našem webu.

Marek Suchý
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Myslím, že ten zápas takhle sloužit může. Vzal bych to za nás za všechny, co jsme teď na srazu a v tom prvním zápase s Norskem jsme nenastoupili, nebo jsme hráli míň, " řekl na tiskové konferenci Suchý.

"Trenér avizoval, že dostaneme šanci. Po těch devíti dnech, co trénujeme, je super, že můžeme nastoupit. Zápas je něco jiného než trénink," dodal stoper Basileje.

Současná forma českého týmu byla jedním z témat nového Fotbal fokus podcastu:

To, že vypadl ze základní sestavy a místo něj v posledních dvou utkáních hrál na stoperu Jakub Brabec, bere realisticky.

"To je fotbal. Ta kapitánská páska to ještě trochu zveličuje. Samozřejmě zklamaný jsem byl, nebudu říkat, že ne. Ale neviděl bych to nijak dramaticky. Zklamaný jsem byl tak jako všichni kluci, kteří nenastoupili," uvedl Suchý.

"Vím, že tvoříme nový tým, že všichni hrát nemůžeme. Je to rozhodnutí trenéra, já ho respektuji. A těším se na zítřejší zápas," doplnil osmadvacetiletý stoper.

Přestože v úterý proti Dánsku půjde jen o přípravu, podle Suchého bude důležitý i výsledek. "Myslím si, že to bude zajímavá konfrontace. Dánové budou hrát spíš útočnější fotbal než nějakého zanďoura. My se budeme taky snažit předvést dobrý útočný fotbal. Přejeme si vyhrát, to je pro nás jasný cíl do toho utkání. Budeme chtít navázat na výhru s Norskem a zvítězit," prohlásil Suchý.

Je nám líto, video expirovalo.
Jarolím plánuje na Dánsko prostřídat sestavu
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články