Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zmrhal: Drobná nervozita tam byla, ale pomohl mi domácí stadion

Praha – V Edenu dlouhodobě střílí góly v dresu Slavie. A kouzla domácího prostředí Jaromír Zmrhal využil i v reprezentaci. Při premiéře v základní sestavě národního celku zaznamenal gól, který nakonec rozhodl o veledůležité výhře 2:1 nad Nory a udržel Čechy ve hře o mistrovství světa. Třiadvacetiletý křídelník po zápase zářil štěstím a přiznal, že má hned dvojitou radost.

Jaromír Zmrhal se raduje z gólu v reprezentačním dresu
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Před střetnutím s Nory měl v reprezentaci na kontě jen 17 odehraných minut z duelu s Ázerbájdžánem. Po zápase se Seveřany se však sbírka Jaromíra Zmrhala solidně rozrostla. Nejen o dalších devadesát minut díky premiérovému základu v národním týmu, ale také o první branku, navíc veledůležitou a vítěznou.

"Měl jsem určité signály, že bych v základní jedenáctce mohl být. Trenér Jarolím se mnou mluvil a byly tam i určité nácviky. Ovšem nepočítal jsem s tím, ale doufal jsem v to," řekl po úspěšném představení Zmrhal.

Po závěrečném hvizdu měl spoustu důvodů k úsměvům, což navíc umocňoval fakt, že se mu zadařilo v domovském prostředí v Edenu, kde jinak řádí v dresu pražské Slavie. "Je to skvělý pocit, zvlášť když jsme získali tři body. Mám z toho dvojitou radost. Navíc se mi ještě podařilo dát gól na domácím stadionu, je to fantastické," prozradil po zápase.

Před úvodním hvizdem a před více než 16 tisíci fanoušky chvíli cítil nervozitu, ale ta z něj brzy spadla. "Trošičku jsem nervózní byl, ale pomohlo mi, že jsem hrál na stadionu, kde to znám. Jsem rád, že to takto dopadlo," řekl.

Mladý křídelník se mezi střelce zapsal krátce po změně stran po fantastické přihrávce od Bořka Dočkala. Zmrhal si pro ni zaběhl za obranu, dostal se do samostatného úniku, který proměnil. "Zahodit se dá všechno, ale radši na to nebudu ani myslet. Jsem rád, že mi to tam spadlo. Bořek Dočkal mi dal výbornou přihrávku. Viděl mě a skvěle mi to poslal do běhu," popsal zásah ze sedmačtyřicáté minuty.

Podobné náběhy si čeští reprezentanti nacvičovali už na tréninku. "Měli jsme něco takového dělat. Trenér nám radil, abychom využívali míčů za stopery. Nic se ale nedá úplně secvičit. Je to podle hry, jak se vyvine," prozradil.

Zmrhal ovšem mohl dát ještě jeden gól. Už ve třetí minutě se dostal opět po Dočkalově přesném pasu ve vápně ke střele, která ale skončila těsně mimo. "Trochu jsem to ztratil ve světle a bohužel to na kříž nevyšlo," popisoval.

Jeho šance se odehrála v rámci výborné úvodní pasáže, kterou Češi završili gólem Michaela Krmenčíka. Pak ale polevili a to samé nastalo i po druhé brance. V závěru se proto museli bát o výsledek.

"Prvních dvacet minut jsme hráli dobře, měli jsme i šance a potvrdili jsme to gólem. Pak jsme se stáhli, soupeř začal hrát a měl nějaké střely zpoza vápna. Také do druhého poločasu jsme vstoupili dobře, ale pak jsme se asi začali trochu bát o výsledek a soupeř se dostal do hry, ale nakonec jsme to dotáhli," dodal Zmrhal. "Jsem teď strašně šťastný, ale musím si to teprve vše uvědomit."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články