Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Remíza by proti Čechům za současného vývoje byla málo, řekl kouč Norů

Praha – Pokud Norsko prohraje, tak kromě pravděpodobné ztráty nadějí v kvalifikaci mistrovství světa asi přijde i o místo. Trenér Norska Per-Mathias Högmo však před klíčovým střetnutím s Českou republikou zůstává klidný. Od domácího výběru očekává velkou ofenzivu, ale věří, že jeho svěřenci si domů odvezou plný počet bodů. Přímý přenos utkání sledujte v pátek od 20:15 na ČT sport nebo na našem webu.

Kouč fotbalistů Norska Per-Mathias Högmo
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

"Český tým měl v posledních dvou domácích zápasech velkou smůlu. Vytvořil si hodně šancí, ale gól nedal a má jen dva body. Víme, že Češi zítra musejí vyhrát," řekl na tiskové konferenci Högmo.

"Ale i my chceme zvítězit, remíza by mohla být vzhledem k vývoji skupiny málo. Sice poté před sebou budeme mít ještě tři domácí zápasy se Severním Irskem, Českem a Ázerbájdžánem, ale chceme si udělat dobrým výsledkem příznivou pozici pro závěr kvalifikace," dodal šestapadesátiletý trenér.

Připravuje se na to, že český celek bude hrát hodně ofenzivně. "Pro Čechy je to třetí domácí zápas. V prvních dvou jen remizovali, takže budou hrát hodně ofenzivně a nátlakově. Očekáváme, že ofenzivu budou podporovat i krajní beci. Musíme být extrémně disciplinovaní a dobří v bránění. Ale i my se chceme dostat do šancí," uvedl Högmo.

Jeho celek z prvních tří duelů kvalifikace bodoval jen výhrou 4:1 nad trpaslíkem ze San Marina, Högmo si ale žádný tlak nepřipouští. "Nálada je výborná. Jako vždy. Snažili jsme se zapracovat na tom, abychom dávali více gólů. Snad se to zítra projeví na hřišti," dodal Högmo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články