Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Vršovické derby skončilo překvapivou remízou 1:1

Praha – Sérii bez porážky protáhli na osm ligových střetnutí, domácí remíza s Bohemians 1905 je však pro fotbalisty ambiciózní Slavie pochopitelně ztrátou. Svěřence Jaroslava Šilhavého zastihl úvod duelu v nedbalkách, za což je potrestal hostující Michal Šmíd gólem už po čtyřech minutách. Kanonýr Škoda sice vzápětí vyrovnal, ale více už sešívaní nestihli a odmítli šanci poskočit na druhé místo před Zlín.

Utkání Slavia - Bohemians 1905
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Utkání se od úvodního hvizdu hrálo v rychlém tempu. Hosté zaskočili favorizovaný celek z Edenu náporem a ve čtvrté minutě překvapivě otevřeli skóre. Domácí prohráli po nákopu do vápna několik soubojů, Maškovu střelu vyrazil gólman Pavlenka k dobíhajícímu Šmídovi, který prázdnou branku nemohl minout.

"Klokani" pokračovali v aktivitě a Lutsovu dalekonosnou střelu zneutralizoval až tygří skok Pavlenky. Z následné akce udeřili sešívaní. Škoda si zpracoval dlouhý nákop od Zmrhala, obtočil se kolem Krcha a akrobatickou střelou zpoza vápna překonal brankáře Budinského.

Kanonýr, který přišel do Slavie právě z Bohemians, stylově oslavil svůj 200. zápas v červenobílém dresu a pátým gólem se dotáhl na nejlepšího týmového střelce ligové sezony Mešanoviče.

Tempo hry poté trochu opadlo. Domácí byli sice ve zbytku první půle aktivnější, ale hrozili spíš jen střelami zdálky. V 57. minutě však měli blízko k tomu, aby otočili skóre. Barák se za vápnem zbavil svého strážce, vypálil šajtlí a Budinského zachránila tyč.

Slavia stupňovala tlak a po hodině hry hlavičkoval vedle agilní Barák. Stejný hráč měl blízko k vedoucímu gólu i v 71. minutě, kdy k němu propadl míč, jenže Budinský konečky prstů tečoval balon na roh, a stanovil tak konečný stav 1:1.

13. kolo první fotbalové ligy:

Slavia Praha - Bohemians Praha 1905 1:1 (1:1)

Branky: 13. Škoda - 4. Šmíd. Rozhodčí: Jílek - Koval, Kotalík. ŽK: Barák, Bořil - Luts, Jirásek, Hašek. Diváci: 11.753.

Slavia: Pavlenka - Bořil, Bílek, Frydrych, Švento - Ngadeu - Mihalík (71. Van Kessel), Hušbauer, Barák, Zmrhal (61. Mešanovič) - Škoda. Trenér: Šilhavý.

Bohemians: Budinský - Dostál, Krch, Šmíd, Havel - Švec (89. Gajič) - Hašek, Mašek, Jirásek (73. Jindřišek), Luts (90. Berger) - Holenda. Trenér: Koubek.

Hlasy po utkání 13. kola první fotbalové ligy Slavia Praha - Bohemians Praha 1905:

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Trošku nás zaskočil ten rychlý gól, který jsme soupeři nabídli. Dvakrát jsme ve vápně nepokryli hlavičku, dvakrát jsme to mohli zachránit. Vyplaval tam úplně volný hráč, a i když to Jirka Pavlenka vyrazil, soupeř to dal do prázdné brány. Zase jsme rádi, že jsme poměrně brzy odpověděli. Soupeř byl v prvním poločase hodně aktivní, dobře napadal. My naopak hráli moc komplikovaně a právem to bylo 1:1. Druhý poločas jsme zjednodušili hru a s příchodem druhého útočníka jsme byli nebezpečnější. Vytvořili jsme si šance, které musíme proměnit, pokud chceme pomýšlet na tři body. Druhý poločas se hrál na jednu bránu, ale chyběl tomu ten gól. Ještě nás čeká hodně práce, abychom se ještě víc zlepšili."

Miroslav Koubek (trenér Bohemians): "Považuji to za velmi cenný bod pro nás. Myslím, že není nezasloužený, že jsme si to vybojovali. První poločas byla hra poměrně vyrovnaná, dokázali jsme být patřičně nebezpeční. Šli jsme brzy do vedení, to nás povzbudilo. Na stranou stranu jsme dostali příliš laciný gól. Nedokázali jsme Škodu agresivněji ubránit, nechali jsme ho obtočit se a on to trefil. Před zápasem jsem říkal, že budeme úspěšní, pokud budeme mít dostatečně kvalitní přechodovou fázi. V první půli se nám to poměrně dařilo. Ve druhé půli Jarda Šilhavý posiloval ofenzivu, my jsme reagovali tím, že jsme dali přednost tomu, že to bude víc ucpané. Přešli jsme na tři stopery, tím jsme trochu ztratili hráče nahoře. Ucpali jsme to, na to jsme vsadili a vyšlo to. I když posledních 15 až 20 minut už byla ta přechodová fáze slabá a poztráceli jsme příliš balonů."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články