Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Výsměch po penaltě, urážky a výhrůžky. V Interu se rozjela válka mezi Icardim a ultras

Milán – Pokud hráč nepromění pokutový kop, od vlastních fanoušků často slyší zejména pískot. Ne však Mauro Icardi. Kapitánovi Interu se po minele z penaltového puntíku v duelu s Cagliari od části příznivců dostalo ironického potlesku. Největší a nejznámější skupina ultras "Nerazzurri" z the Curva Nord tak pokračuje ve válce s argentinským útočníkem, kterou odstartovala hráčova autobiografie, v níž se do "tifosi" tvrdě opřel a vyhrožoval jim. 

Zklamaný Mauro Icardi
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Z pozice kapitána by měl být tahounem týmu a hráčem, který dokáže být spojkou mezi někdy rozzlobenými fanoušky a fotbalisty. Mauro Icardi je však u tvrdého jádra příznivců milánského Interu v současnosti nepřítelem číslo jedna a nevypadá to, že by se situace v brzké době mohla změnit. 

Přitom třiadvacetiletá útočná hvězda podává jako jeden z mála hráčů Interu v letošní sezoně solidní výkony. S šesti ligovými góly, což je více než polovina vstřelených branek modro-černých, se dělí o druhé místo v tabulce střelců Serie A. Za vším ale nestojí jeho výkony, nýbrž autobiografie, po níž odstartovala velká mela.

Icardi totiž v jedné kapitole popsal vlastní úhel pohledu na incident z února 2015 po prohře 1:3 na hřišti Sassuola. Výsledek ultras rozhněval a několik hráčů mezi nimi i argentinský útočník si šlo s nimi promluvit. Kanonýr mezi fanoušky uviděl malého příznivce, kterému následně věnoval dres. To se ale nelíbilo jednomu z lídrů "tifosi", jenž ho chlapci vzal a hodil zpět na hřiště. Icardi se pak do něj verbálně pustil, za což ho prý spoluhráči velebili jako hrdinu.

"Ten chlapec byl v sedmém nebi, jenže pak se k němu vrhli hlavní představitelé kotle a dres hodili po mně. To mě naštvalo a začal jsem se rozčilovat," popsal.

S tímto popisem však zástupci the Curva Nord nesouhlasí. Podle nich si Icardi celý incident přikrášlil a spoustu věcí si vymyslel.

Pozvu kriminálníky z Argentiny a ti je zabijí

Icardi ale celé věci ještě přidal, jelikož ve své knize právě jedincům, s nimiž se dostal do sporu, začal vyhrožovat. "Kolik jich je? Padesát? Sto? Dvě stě? Dobře, přivedu víc než stovku kriminálníků z Argentiny a ti je na místě zabijí. Pak uvidíme," napsal rodák z Rosaria, který se dříve "proslavil" tím, že spoluhráči v Sampdorii Maximu Lópezovi přebral manželku.

Argentinec se sice posléze snažil fanouškům vyjádření vysvětlit a situaci na vlastním Instagramu objasnit. Ultras to však nevzali a s kapitánem svého milovaného celku zahájili válku. Kromě potlesku a pískotu během duelu s Cagliari, v němž Inter nečekaně prohrál 1:2, vytáhli i několik urážlivých transparentů. "Ty nejsi muž, ani kapitán. Jsi jen hnusný kus sr**ek," bylo napsáno na jednom z nich.

Vše se pak přesunulo také mimo stadion. Podle italské televize se na auto argentinského útočníka při příjezdu domů pokusilo zaútočit hned 40 příznivců. Navíc před domem rozvěsili velký transparent s odpovědí na výhrůžky.

"My jsme tady... Kdy tvoji kamarádi z Argentiny přijedou? Budeš nás varovat, nebo to uděláš jako zbabělec," mohl si Icardi přečíst.

Klub hráče tvrdě zkritizoval, legenda žádá jeho prodej

Vyjádření Icardiho kromě fanoušků rozhněvalo také vedení klubu. Viceprezident Interu Javier Zanetti ho označil za nepřijatelné a připustil, že argentinský reprezentant může přijít o pásku.

"Nemůžeme akceptovat takové chování od našeho zaměstnance. Bohužel budeme muset jednat. Fanoušci jsou nejdůležitějším elementem, stojí při nás a my bychom je měli respektovat," prohlásil bývalý argentinský obránce a dlouholetý kapitán milánského celku.

Transparent fanoušků Interu proti Mauru Icardimu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Po schůzce s hráčem vedení Interu rozhodlo, že Icardimu kapitánskou pásku ponechá, ale fotbalista zaplatí pokutu a inkriminované pasáže bude muset v knize vynechat. "Rád bych se omluvil a udělám vše pro to, aby tyto stránky z knihy zmizely. Nechtěl jsem se nikoho dotknout, nikoho klamat ani zastrašovat," napsal Icardi na klubovém webu.

K situaci se začaly vyjadřovat také legendy "Nerazzurri". Podle Sandra Mazzoly by měl být Icardi kvůli incidentu prodán. A to přesto, že v létě s klubem i přes námluvy velkoklubů prodloužil smlouvu až do roku 2021.

"Myslím, že by měl klub jednat a na konci sezony ho možná prodat. Nevím, kdy já napsal svoji první knihu, ale určitě to nebylo ve 23 letech," řekl bývalý ofenzivní záložník či útočník, jenž strávil celou svoji kariéru právě v Interu a v 60. a 70. letech s ním čtyřikrát vyhrál titul.

Zároveň se ale pozastavil také nad chováním příznivců. "Chápu, že byli naštvaní, ale mohli se k celé situaci postavit lépe," dodal.

Spor mezi Icardim a fanoušky se tak zdá v současnosti neřešitelný a pokud jedna ze stran neudělá výrazné gesto, těžko ho něco změní. Argentinský útočník se tak možná v blízké budoucnosti bude muset přeci jenom stěhovat.

Zdroj
football-italia, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články