Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kopal za Hamburk, teď talent Mašek restartuje kariéru v Bohemians

Praha – Už v šestnácti letech odešel z Příbrami do zahraničí. Hájil barvy německého Hamburku i holandského Cambuuru, starty sbíral i v reprezentačním dresu do 17 let. Nyní se vrátil do nejvyšší české fotbalové ligy a v Bohemians se mu daří. Věří, že jeho kariéra se ubírá tím správným směrem a ještě se mu opět naskytne příležitost vyzkoušet si zahraniční angažmá.

Je nám líto, video expirovalo.
Talent Mašek: V Bohemians restartuji kariéru, zahraničí se nevzdávám

V Příbrami si velký talent českého fotbalu vyhlídl Hamburk a podepsal s ním smlouvu. Teprve šestnáctiletý hráč byl ihned rozhodnutý, že velkou výzvu přijme. 

"Chtěl jsem si zkusit zahraniční angažmá, jít do německého velkoklubu. Nejvíc jsem se těšil na fotbalovou stránku. Měl jsem samozřejmě obavy z života, jaké to bude, když tam budu v šestnácti letech sám, ale nakonec jsem to docela zvládl. Zvykl jsem si tam a byl jsem spokojený. Dodneška toho rozhodnutí nelituji," řekl Mašek.

Nejtěžší podle něj bylo odloučení od rodiny, přátel i přítelkyně. "Bylo mi šestnáct let, šel jsem do nového světa, který jsem neznal, ale na internátu v Hamburku se o mě starali a všechno bylo na vysoké úrovni, takže jsem si zvykl, naučil se řeč a pak už jsem se tam cítil skoro jako doma," popisoval své začátky.

Hodně času kvůli cestování mezi Německem a Českem strávil v letadle. "Často jsem létal zpátky, protože jsem měl ještě nějaké povinnosti ve škole, do toho byla reprezentace, takže jsem byl na letišti skoro pořád, ale to k tomu fotbalovému životu patří a nějak zvlášť mi cestování nevadilo," řekl Mašek, který se díky fotbalu podíval i do Mexika, kde se zúčastnil mistrovství světa do 17 let. Mezi zajímavé destinace však zařadil i Kazachstán, kde hrál kvalifikaci, či Dubaj, kterou si hamburský klub zvolil na soustředění.

Mašek si kromě Německa vyzkoušel i trochu západnější kus světa. Rok totiž navlékal dres nizozemského Cambuuru. Pak se ale navrátil do Ďolíčku, kde hájí barvy Bohemians.

"Beru to jako pozitivní krok v mé kariéře. Vrátil jsem se do 1. české ligy, zatím hraju, docela se nám daří, góly tam taky padají, takže pro mě je to krok zase dopředu a rád bych svoji kariéru opět našlápl a udělal takový restart," uvedl Mašek, který doufá, že jeho dosavadní zahraniční angažmá nebyla poslední v kariéře.



Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články