Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Duel rozjetých: Mladá Boleslav hraje v Ďolíčku

Praha – Po reprezentační přestávce se fotbalový míč kutálí opět na ligové trávníky. Desáté kolo otvírá předehrávka Bohemians 1905 s Mladou Boleslaví. O skóre druzí Středočeši se mohou v čele tabulky osamostatnit před mistrovskou Plzní. Přímý přenos odvysílá ČT sport od 20:00.

Mladá Boleslav z devíti zápasů nejvyšší soutěže sedmkrát naplno bodovala, výbornou formu však mají i šestí "Klokani". Z posledních pěti kol čtyřikrát zvítězili bez inkasované branky a doma drží sérii tří výher při skóre 6:0. "Můžeme říct, že je škoda, že přišla na řadu reprezentační přestávka. Byli jsme rozjetí a byl před námi volný víkend. Určitě chceme navázat na výkony a výsledky před pauzou," řekl trenér Bohemians Miroslav Koubek.

"Boleslav je silné kombinační ofenzivní mužstvo, které hraje na dva útočníky. Musíme si proto dát pozor především na Chramostu a Mebrahta. Rádi se předvedeme a změříme síly s celkem, který je v tabulce takto vysoko," přidal bývalý kouč Mladé Boleslavi.

Zajímavosti:

- Bohemians v lize 3x za sebou s M. Boleslaví neprohráli (výhra a 2 remízy 1:1)

- M. Boleslav vyhrála jediný z dosavadních 7 ligových zápasů na hřišti Bohemians (v dubnu 2012)

- Bohemians z posledních 5 ligových zápasů vyhráli 4x s čistým kontem

- M. Boleslav bodovala v 9 z posledních 10 ligových duelů

Hosté v posledních třech ligových soubojích nedokázali pátečního soupeře porazit a na jeho hřišti zatím uspěli v jediném ze sedmi utkání. "Očekávám náročný duel ve specifickém prostředí vršovického Ďolíčku, kde chceme zabodovat i při vědomí, že soupeřem nám bude neúnavně bojující a dobře organizovaný tým," uvedl trenér Leoš Kalvoda.

"Moc se nám tam nedaří, bylo by dobré, abychom to prolomili. Každá série jednou musí skončit. Musíme navázat na předchozí utkání venku (výhra 2:1 v Jablonci), a když se nám to povede, věřím, že to zvládneme," doplnil záložník či obránce Ondřej Kúdela.

V základní sestavě Mladé Boleslavi by mohl poprvé nastoupit navrátilec ze Sparty záložník Marek Matějovský, jenž jako náhradník zasáhl už do minulého domácího zápasu s Duklou (1:0).

Předpokládané sestavy:

Bohemians: Budinský - Dostál, Gajič, Krch, Havel - Hubínek - Hašek, Mašek, Jirásek, Luts - Holenda.

M. Boleslav: Diviš - Pauschek, Da Silva, Hůlka, Fleišman - Přikryl, Kúdela, Matějovský, Mareš - Mebrahtu, Chramosta.

Absence: Čížek, Linhart (oba zranění) - Magera (4 ŽK), Fabián (zranění), Kysela, Čmovš, Rada (všichni rekonvalescence).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články