Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Ázerbájdžán není Karabach. Sýkora by ale rád napodobil rychlou trefu

Ostrava - Fotbalisté Plzně a Liberce mají s ázerbájdžánským mistrem Karabachem své zkušenosti, pro úterní kvalifikační zápas národního týmu s Ázerbájdžánem to podle záložníka Severočechů Jana Sýkory však nemá příliš velký přínos. Hra ázerbájdžánské reprezentace a jejich nejúspěšnějšího týmu se totiž výrazně liší zejména v ofenzivě.

Liberecký Jan Sýkora se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Karabach moc ázerbájdžánský fotbal nebyl, protože z jejich reprezentantů tam byli snad jen tři hráči a vybavím si jen kapitána Sadygova," řekl Sýkora, který s Libercem remizoval s Karabachem 2:2. Právě Rašat Sadygov v závěru vyrovnal. Kromě něj nastoupili z reprezentantů už jen Maxim Medveděv a Gara Garajev. Stejné to bylo i v zápasech Karabachu s Plzní.

"Takže to moc před úterním zápasem roli nehraje. Budou mít také kvalitní hráče, porazili Nory, ale z toho zápasu s Karabachem se toho moc vzít nedá. Měli tam hodně zahraničních hráčů," uvedl Sýkora.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Karabach - Liberec

Sám má na Karabach krásnou vzpomínku. Dal mu gól už po 10 vteřinách hry a postaral se tím o nejrychlejší branku v historii Evropské ligy. "Kdyby se to povedlo znovu, bylo by to srandovní, uvidíme. Otázkou je, zda nastoupím. Doufám, že bych se tam alespoň na pár minut mohl podívat. Ale záleží na trenérovi," řekl liberecký záložník.

Dosud má na kontě jediný start z přípravného utkání s Arménií. Sobotní duel v Německu sledoval jen jako náhradník. "Samozřejmě jsem chtěl být na hřišti, ale jsem rád, že jsem to mohl sledovat alespoň z lavičky. Snažil jsme se něco odkoukat, hlavně individuální řešení německých hráčů. Také jsem poprvé byl před takovou kulisou. Škoda, že se to nepovedlo, ale o to větší motivaci máme to zvládnout v úterý," prohlásil dvaadvacetiletý rodák z Plzně.

Střed zálohy? Proč ne?

Tentokrát má větší šanci probojovat se do sestavy, protože se vykartoval střední záložník David Pavelka. I když je Sýkora hlavně krajní hráč, troufl by si nastoupit i ve středu zálohy. "Hrál jsem tam i v Liberci. Nebyl by to problém," míní.

Se spoluhráči si uvědomuje, že je třeba Ázerbájdžán za každou cenu porazit a nedopustit překvapení jako v roce 2009, kdy Češi podlehli tomuto soupeři v přípravě 0:2 "Ani jsem nevěděl, že jsme s nimi prohráli. Raději ani nechci přemýšlet nad tím, co by to znamenalo, kdybychom to teď nezvládli. Budeme favoritem a musíme vyhrát, pokud chceme hrát o postup," dodal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články