Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Fotbalová reprezentace už je v Ostravě, k týmu se připojil útočník Škoda

Ostrava – Kvalifikační duel v Německu dohrál český národní tým před sobotní půlnocí, v neděli odpoledne už nicméně ve Vítkovicích započal přípravu před úterním duelem proti Ázerbájdžánu. Trenér Karel Jarolím může počítat i s uzdraveným útočníkem Milanem Škodou, který neodcestoval do Německa, aby doléčil zranění.

Tomáš Sivok se snaží zastavit Mesuta Özila
zdroj: imago sportfotodienst autor: imago sportfotodienst

Otevřeného tréninku na vítkovickém stadionu se naopak nezúčastnili stoper Tomáš Sivok a Jiří Skalák. Křídelní hráč Brightonu má ze sobotního duelu s Německem bolestivě naražené koleno a zatím není jisté, zda bude na Ázerbájdžán připraven. Kdyby chyběl, musela by být nominace doplněna. I kvůli karetnímu trestu Davida Pavelky má trenér Karel Jarolím k dispozici i se Skalákem jen 15 hráčů do pole.

Češi v sobotu prohráli v Hamburku jasně 0:3. V neděli se letecky přesunuli do Ostravy a odpoledne se ubytovali v hotelu hned naproti vítkovickému stadionu. Na trénink tak mohli jít netradičně pěšky. Už s nimi byl i Škoda, který přijel těsně předtím vlakem a ani se nestačil převléknout. Jako jediný šel na stadion ještě v obleku.

Na stadionu čekalo zhruba 200 fanoušků, kteří dali fotbalu přednost před souběžně hraným zápasem hokejové extraligy Vítkovice–Pardubice. Každou vydařenou akci reprezentantů doprovodili potleskem. Hráči jim pak rozdali suvenýry i vstupenky na utkání.

Proti Ázerbájdžánu, který má po dvou odehraných zápasech kvalifikace na kontě šest bodů, nastoupí český tým v úterý od 20:45. "Naposledy jsme tu v Ostravě dali čtyři góly Srbsku. Utkání se nám povedlo a byl bych rád, kdyby se nám to takhle povedlo i v úterý. Věřím, že utkání chytneme hned od začátku a že nám fanoušci pomohou, protože jsou ohromně důležití. Když nám fandí, tak je to pro nás lehčí," prohlásil Sivok.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články