Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Půjde Trpišovský do Sparty? Jednat bude s šéfem Liberce. Sám zatím neví

Liberec – Duel s Teplicemi byl pro Jindřicha Trpišovského možná poslední na lavičce Liberce. Čtyřicetiletého kouče stále vábí pražská Sparta, a ten se kvůli tomu sejde v pondělí dopoledne s majitelem Slovanu Ludvíkem Karlem, aby se domluvili, co dál. Kouč Severočechů už v hlavě nějaké stanovisko má, ale první ho chce sdělit hráčům. Zatím netuší, jak celá situace dopadne.

Jindřich Trpišovský
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Nějaký kontakt proběhl a řekli jsme, že se k tomu vrátíme v pondělí. Že si to nějak "promyslím". Pro mě bylo rezolutní, že musím dodělat práci do neděle v Liberci. Soustředil jsem se jen na čtvrtek (Evropskou ligu) a na dnešek," řekl Trpišovský po ligovém vítězství 2:0 nad Teplicemi.

"Nějaké stanovisko v hlavě mám a chci, aby ho první slyšeli hráči, které jsem trénoval, a potažmo lidi v Liberci. Zítra dopoledne mám schůzku s naším majitelem, kde se situace bude řešit. A pak už to mají v rukách hlavně kluby. Přísahám, že nevím, jak to dopadne," doplnil čtyřicetiletý trenér, který má v Liberci platnou smlouvu do konce sezony.

Připustil, že je vnitřně velmi rozpolcený. "Ať to dopadne tak, nebo tak, z půlky bude srdce smutné, z půlky rádo. Liberec mám rád, je pro mě strašně důležitý. Dal mi obrovskou šanci. Já udělal vše pro to, abych ji splatil. I proto během roku nějaké věci, které se objevily, nedopadly. Teď nastala tahle situace a není jednoduchá," prohlásil Trpišovský, který do Liberce přišel loni v létě před sezonou ze Žižkova a s týmem dvakrát postoupil do skupiny Evropské ligy a v lize s ním skončil třetí.

Po výhře nad Teplicemi se večer sejde s hráči. "Těším se za hráči. Cufovi (Coufalovi) se narodilo dítě, Ševovi (Ševčíkovi) se narodilo dítě. Tam to probereme. Řekl jsem jim, že jim něco k tomu řeknu, jak to cítím já. A uvidíme, co se stane zítra," prohlásil Trpišovský.

Proti jeho možnému odchodu na Letnou mírným způsobem protestoval liberecký "kotel", který vyvěsil transparenty "Sparta se odmítá" a "Sparta předchází pád". "O té situaci, která je, mluví všichni. Není to jednoduché pro nikoho, ani pro fanoušky. Jsem rád, že to proběhlo touto formou, že to nebylo ostřejší. Akorát z tribuny jsem slyšel, že mě přestanou mít rádi," dodal Trpišovský.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články