Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Obránce Austrie Stronati: Plzeň má v Rakousku zvuk. Rozhodne větší snaha v útoku

Praha/Vídeň – Zápas dvou vyrovnaných týmů, který rozhodne štěstí a větší tužba po gólu. Tak podle českého obránce Austrie Vídeň Patrizia Stronatiho bude vypadat čtvrteční střetnutí Evropské ligy mezi jeho celkem a Viktorií Plzeň. Jednadvacetiletý bek, jenž v klubu příliš šancí nedostává, by byl nadšený, kdyby si první minuty v této sezoně připsal právě proti výběru trenéra Romana Pivarníka.

"Plzeň má takový zvuk, že je to skvělé mužstvo, mistr české ligy a jeden z nejlepších klubů v Česku. Myslím, že to bude vyrovnaný zápas, bude rozhodovat štěstí a uspěje ten, kdo se víc bude tlačit do útoku a bude se snažit vstřelit gól," řekl Stronati.

Austria prohrála poslední dvě utkání v domácí soutěži a klesla až na páté místo. "Na zápas s Plzní se všichni těšíme, protože je to Evropská liga. Teď se nám nevyvedly dva zápasy v lize, takže to samozřejmě chceme okamžitě napravit ve čtvrtek vítězstvím proti Plzni a pak i v neděli v lize," upozornil mladý zadák, který přišel do Austrie v lednu 2015 z Baníku Ostrava.

Vídeňský tým na úvod základní fáze EL porazil v Rumunsku Astru Giurgiu 3:2, zatímco Plzeň doma remizovala 1:1 s favorizovaným AS Řím. "Chtěli jsme vstoupit do skupiny dobře, což se nám povedlo. Teď to chceme potvrdit. Důležité je vyhrát všechny zápasy doma a bodovat i venku. Když ve čtvrtek vyhrajeme, odskočíme Plzni na pět bodů. To by byl dobrý krok směrem k postupu," konstatoval Stronati.

"AS Řím je asi největší favorit, který by pravděpodobně měl vyhrát naši skupinu. O druhé místo se asi popereme my, Plzeň a Astra Giurgiu. Ale je to otevřené, nikdo neví. Zápasy jsou vyrovnané, viděli jsme, že Plzeň mohla AS Řím i porazit," přidal syn české matky a italského otce.

V této sezoně zatím za A-tým Austrie neodehrál ani minutu, pouze se třikrát dostal na lavičku. "Konkurence je tu dost velká. Jsme top mužstvo, takže posty jsou zdvojené, některé ztrojené. Zatím sedávám na tribuně, sem tam se dostanu na lavičku. Myslím, že s Plzní bych měl být v kádru. Snažím se být připravený pořád. Kdyby mi trenér řekl, že mám hrát, byl bych strašně moc šťastný a chtěl bych se mu ukázat," prohlásil Stronati.

"Myslím, že šance dostat se na hřiště je větší než třeba v minulé sezoně, kdy jsme nehráli poháry. Teď máme víc zápasů, bude únava. Ne každý zvládne odehrát všechno a bude si muset občas také odpočinout," doplnil mládežnický reprezentant.

V pátek se poprvé v ročníku dostal na trávník alespoň v dresu rezervy, když odehrál celých devadesát minut proti Parndorfu a pomohl k vítězství 1:0. "Cítil jsem se dobře, v některých momentech jsem byl jakoby zadýchaný, ale to je asi tím, že teď nemám moc zápasů. Ale snad budu dostávat víc šancí v áčku a všechno se to spraví," řekl Stronati.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Viktoria Plzeň - AS Řím
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články