Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Skončí Ščasný ve Spartě? Sedneme si s vedením a budeme řešit, co dál, řekl trenér

Praha – Fanoušci Sparty při prohraném derby (0:2) se Slavií skandovali "Ščasný ven" a zda se tak skutečně stane, ukážou nejbližší dny. Kouč letenských Zdeněk Ščasný bude s vedením klubu jednat o své budoucnosti ve funkci. Cítí, že se tým herně nezvedá, proto bude hledat řešení, které pomůže klubu z herní i výsledkové krize.

"Nepodali jsme dobrý výkon, Slavia byla ve všech směrech lepší. Byla bojovnější, agresivnější, měla víc šancí a vyhrála naprosto zaslouženě. Po výkonu se Zlínem jsem čekal, že se zvedneme, nestalo se, takže si s vedením sedneme a budeme řešit, co dál," řekl Ščasný po utkání.

Možnou rezignaci nepotvrdil, ale naznačil, že tým potřebuje nějaký impulz. "Jde o to, aby to pomohlo mužstvu. Nikdy jsem se nedržel křesla za každou cenu. Není to o jednom utkání, nehrajeme dobře a je potřeba to vidět. Nebudu hledat výmluvy, nemá to smysl. Nezvedli jsme se a z toho chci vyvodit zodpovědnost," prohlásil Ščasný. "Musíme si vyhodnotit, zda mám týmu co dát, či nikoli. Zda má naše spolupráce smysl," dodal.

Po konci Ščasného ve funkci několikrát během utkání volali fanoušci, ti dokonce po závěrečném hvizdu vtrhli na hřiště.

"Nejde o to, že křičí fanoušci, ale o to, abychom našli řešení, které pomůže mužstvu. Nerozhodí mě, že fanoušci zařvou proti mně. Kdyby měl trenér utíkat vždy, když proti němu zařvou fanoušci, tak nikdo nikde netrénuje. Fanoušci chtějí vidět Spartu vítězit, takže na to mají právo. Fanoušci mě nezklamali, mě zklamal náš výkon. Reakce fanoušků je pochopitelná," připustil Ščasný.

Ten do utkání nemohl nasadit oporu Tomáše Rosického, který si v týdnu obnovil staré zranění a lékaři jeho start nedoporučili. "Celý týden s námi trénoval, ale včera večer jsem se dozvěděl, že to nepůjde. Ale to není omluva," řekl Ščasný.

"Chtěli jsme hrát útočně, proto jsme tam dali Juliše, ale v první půli se nám nedařilo. Proto jsme na to reagovali nasazením Marečka. Věřil jsem, že chycená penalta nám do druhé půle pomůže, ale nestalo se tak," litoval.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články