Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Teplice přehrály Hradec Králové a jsou ve čtvrtfinále Poháru ČMFS

Hradec Králové - Fotbalisté Teplic nezaváhali a ve 4. kole Poháru ČMFS zvítězili v Hradci Králové 1:0. Domácí druholigový tým se přitom favoritovi po většinu utkání dokázal alespoň opticky vyrovnat, v koncovce ale ztrácel a na rozdíl od Teplic si příliš šancí nevypracoval. Výhru Severočechů zajistil rychlý brejk v 53. minutě, na jehož konci pohodlně skóroval Stožický.

Tepličtí v Hradci vsadili na silnou sestavu, ale v úvodu zápasu museli čelit náporu aktivních domácích, kteří se lépe vyrovnali s těžkým a nasáklým trávníkem. Od 20. minuty ale ligový favorit převzal iniciativu a ještě do přestávky mohl jít několikrát do vedení. Ránu Juna z bezprostřední blízkosti ale zastavil brankář Lindr, hlavičku Saboua zase břevno.

Junovi se lépe vedlo až v 53. minutě. Po rohu domácích pláchl přes celé hřiště a ještě našel volného Stožického, který zblízka na přední tyči prostřelil Lindra. Severočeši už od té chvíle zápas s přehledem kontrolovali a ještě několikrát zahrozili z dalších brejků. Výsledkem už sice také nepohnuli, po výhře se však mohou radovat z postupu do jarního čtvrtfinále.  

Hradec Králové - Teplice 0:1 (0:0)

Branka: 53. Stožický. Rozhodčí: Příhoda - Košec, Teuber. Diváci: 1025.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články