Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

United museli zkousnout třetí porážku v řadě, City stále vítězí

Londýn - Fotbalisté Manchesteru United prohráli v 5. kole anglické ligy 1:3 na hřišti Watfordu, kterému podlehli po dlouhých 30 letech. Svěřenci Josého Mourinha utrpěli třetí porážku za sebou. To fotbalisté Manchesteru City jsou zatím pod novým trenérem Pepem Guardiolou naprosto dominantní. V sobotu porazili Bournemouth 4:0. Arsenal uspěl 4:1 v Hullu. Historicky nejlepší start prožívá Everton, který porazil Middlesboriugh 3:1. Fotbalisté Chelsea podlehli v páteční předehrávce doma Liverpoolu 1:2.

Zklamaní hráči Manchesteru United
zdroj: Reuters

Tápající United

Mourinho udělal v sestavě oproti pohárovému zápasu s Feyenoordem pět změn, na hře United však návrat Waynea Rooneyho či Zlatana Ibrahimovice dlouho nebyl znát. Skóre otevřel ve 34. minutě Étienne Capoue, po hodině hry sice vyrovnal Marcus Rashford, v 83. minutě ale rozhodl o výhře outsidera Camilo Zúňiga a v nastavení přidal třetí gól Watfordu z penalty Troy Deeney.

Po selhání v ligovém derby s Manchesterem City a zaváhání proti Feyenoordu v Evropské lize prohráli United potřetí v řadě. Mourinho, který přišel na Old Trafford po loňské nevydařené sezoně Manchesteru, se musel se třemi porážkami za sebou v jedné sezoně vyrovnat naposledy v roce 2002 na lavičce Porta.

Sparťanský kat Austin setnul i Swansea

Na výhru 3:0 nad pražskou Spartou v úvodním duelu skupiny Evropské ligy navázali fotbalisté Southamptonu domácím vítězstvím 1:0 nad Swansea. O jediný gól se postaral střídající Charlie Austin po hodině hry, autor dvou přesných zásahů do sparťanské sítě.

Suverénní City

Manchester City nasměroval za výhrou Kevin de Bruyne přímým kopem, když podstřelil nadskakující zeď. Následně si asistence vyměnili Kelechi Iheanacho a Raheem Sterling. Skóre uzavřel v anglické lize debutující Ilkay Gundogan.

Poosmé v historii se tak stalo, že by po pěti kolech měl některý z týmů plný počet bodů. Pouze dvakrát z toho nakonec byl titul, a to v letech 2006 a 2010, kdy slavila Chelsea. Výhru City pokazilo jen vyloučení Nolita, když španělský útočník v závěru strčil hlavou do protihráče.

Sánchez režíroval vítězství Arsenalu 

Arsenal se mohl opřít o Alexise Sáncheze, jenž dva góly dal a navíc neproměnil pokutový kop za ruku Jakea Livermolea. Ten byl za svůj zákrok ještě před pauzou vyloučen. Důležitý byl zejména jeho druhý gól sedm minut před koncem, který přišel krátce po snížení Hullu na 1:2 a zamezil tak jeho závěrečné snaze o vyrovnání. Petra Čecha v brance překonal jen Robert Snodgrass z pokutového kopu.

Alexis Sanchez se raduje se spoluhráči
zdroj: Reuters

Lukaku opět skóroval a Everton poskočil na druhé místo 

Everton má za sebou nejlepší start v historii, když během úvodních pěti kol ztratil jen dva body. Tentokrát doma porazil 3:1 Middlesbrough. S třinácti body mu patří druhé místo v tabulce. Dosud nejlepší start zaznamenal v roce 1978, tehdy měl o bod méně.

Tým z Liverpoolu přitom prohrával. Hostující Negredo hlavou zasáhl ruku gólmana Stekelenburga, jenž si míč srazil do vlastní branky. Sudí faul nepískal a gól uznal. Everton však rychle odpověděl zásluhou Barryho a ještě do poločasu rozhodli Coleman a Lukaku.

Liverpool dobyl Stamford Bridge

Skóre duelu Chelsea s Liverpoolem otevřel v 17. minutě Dejan Lovren, který si naběhl na Coutinhův centr na vzdálenější tyč a volejem nedal brankáři Thibautu Courtoisovi šanci.

Belgický gólman byl bezmocný i v 36. minutě, kdy se 30 metrů od branky opřel do míče Jordan Henderson a trefil přesně pravý horní roh. Chelsea se poté zlepšila, ale po přestávce dokázala pouze snížit. V 61. minutě po přihrávce Nemanji Matiče od brankové čáry zblízka poslal míč do sítě Diego Costa a s pěti trefami se osamostatnil v čele tabulky střelců.

Anglická fotbalová liga - 5. kolo:

Hull - Arsenal 1:4 (79. Snodgrass - 17. a 83. Sánchez, 55. Walcott, 90.+2 Xhaka), Leicester - Burnley 3:0 (45.+1 a 48. Slimaní, 78. vlastní Mee), Manchester City - Bournemouth 4:0 (15. De Bruyne, 25. Iheanacho, 48. Sterling, 66. Gündogan), West Bromwich - West Ham United 4:2 (8. a 56. Chadli, 37. Rondón, 44. McClean - 61. Antonio, 65. Lanzini z pen.), Everton - Middlesbrough 3:1 (24. Barry, 42. Coleman, 45. Lukaku - 21. vlastní Stekelenburg), Watford - Manchester United 3:1 (34. Capoue, 83. Zúňiga, 90.+5 Deeney z pen. - 62. Rashford), Southampton - Swansea 1:0 (64. Austin), Crystal Palace - Stoke 4:1 (9. Tomkins, 11. Dann, 71. McArthur, 75. Townsend - 90.+4. Arnautovic), Tottenham - Sunderland 1:0 (59. Kane).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články