Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Fotbal Extra: Dva kapitáni Baníku se znovu sešli ve Slavii

Praha - Michal Frydrych a Jiří Pavlenka toho mají hodně společného. V srdci mají momentálně dva kluby - hrají oba za pražskou Slavii, ale vzpomínky na působení v Baníku Ostrava hned tak nevymizí. Ve slezském klubu nejen nastartovali svou fotbalovou kariéru, ale také byli oba jeden čas jeho kapitány.

Jiří Pavlenka a Michal Frydrych v dresu Baníku
zdroj: ČTK autor: Petr Sznapka

"Na působení v Baníku vzpomínám strašně rád. Přišel jsem tam ve čtrnácti letech do starších žáků. Dalo mi to hodně, vyrůstal jsem prakticky na internátu a musel jsem se o sebe sám postarat. Takže mi to pomohlo dospět," vzpomíná Frydrych. "Dostal jsem tam šanci nakouknout do první ligy. Ty časy, co jsem tam zažil, nebyly asi jednoduché, ale přesto jsem rád, že jsem je tam mohl prožít," doplňuje Pavlenka.

Oba kapitáni se postupně přesunuli do Edenu. "Každý člověk má nějaké ambice, chce hrát o vyšší příčky, evropské poháry, chce ve fotbale něco dokázat. Cítil jsem, že potřebuju změnu, zvlášť když situace v Baníku tehdy byla špatná. Proto jsem rád, že jsem mohl změnit prostředí a přestoupit do Slavie," říká Frydrych. "Když mi manažer poprvé volal, že o mě má Slavia zájem, tak jsem neváhal ani minutu," dodává Pavlenka.

Je nám líto, video expirovalo.
Pavlenka: Chvíli mi trvalo, než jsem si v Praze zvyknul

Začátky v novém klubu ale nebyly jednoduché. Oba exbaníkovci zpočátku vysedávali jen na lavičce. "Nejdřív jsem nechytal, zvykal jsem si na nové prostředí, v Baníku jsem byl dlouho a byl to můj první přestup. Takže mi chvíli trvalo si zvyknout na to, že to v klubu funguje úplně jinak," přiznává Pavlenka. "Je to o tom, jak člověk maká na tréninku, a když ta šance přijde, tak ji musí využít. Ale ani pak nemá jistotu, že bude v základu každý zápas," připomíná Frydrych.

"Je to hlavně o tom, abychom našli svou herní tvář a dokázali dotahovat zápasy do vítězného konce. A měli bychom se pohybovat hodně nahoře," myslí si Frydrych. "Věřím, že ty cíle, které máme, dokážeme naplnit. Ať už jde o vítězství v poháru nebo o to, že se popereme o nejvyšší příčky," uzavírá Pavlenka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články