Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Harba dvakrát pokořil brankáře Slovácka a senzační jízda Zlína pokračuje

Uherské Hradiště – Fotbalisté Fastavu Zlín zůstávají i po derby se Slováckem neporaženi a vévodí tabulce české nejvyšší soutěže. V Uherském Hradišti sice prohrávali, po změně stran však převážily misky vah na jejich stranu dvěma přesnými zásahy Harba. Vyrovnat mohl minutu před koncem domácí Ťok, ale pokutový kop neproměnil. Třetí gól hostí naopak vzápětí vstřelil chorvatský útočník Jordan, čímž stanovil konečné skóre 1:3. 

Zlínský útočník Harba v souboji s Šimkem ze Slovácka
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Slovácko začalo aktivněji. Hrozilo rychlými protiútoky po stranách, se kterými měli hostující zadáci značné problémy. Už v 8. minutě mohl skórovat Daníček, ale tvrdou ranou z více než dvaceti metrů trefil pouze břevno. Domácí to však příliš mrzet nemuselo, protože o dvanáct minut později rozvlnil síť za zády brankáře Dostála záložník Civič. Po pravé straně pronikl kolem Matejova hbitý Diviš a jeho přihrávku zužitkoval internacionál z Bosny naprosto chladnokrevně.

"První půlku jsme si šli jen zahrát fotbal. Ligové měřítko splnili pouze brankář Dostál a útočníci Harba s Diopem. Všechno ostatní se dá z naší strany označit za paskvil. V poločase jsem hráčům řekl svoje. Ještě nikdy jsem na ně tak nekřičel," zlobil se navzdory vítězství po zápase trenér Zlína Bohumil Páník.

Ševci na nepříznivý stav zareagovali zvýšenou aktivitou. Vypracovali si i několik slibných příležitostí, ale Harba mířil těsně vedle a Diopův pokus chytil Heča. V závěru poločasu se ovšem Slovácko nadechlo k dalšímu náporu. Zlínský tým zachránil od další pohromy brankář Dostál, když zneutralizoval Koného sólový únik i střely Diviše s Reinberkem z bezprostřední blízkosti.

"Po prvním poločase jsme měli získat tříbrankový náskok. Zahodili jsme spoustu vyložených šancí. Bohužel nám postupně už docházely síly," posteskl si obránce Slovácka Tomáš Rada.

I když se Slovácko snažilo po změně stran pokračovat v ofenzivním fotbalu, jeho výkonu chyběla nápaditost z úvodního dějství. Hosté trpělivě čekali na chybu protivníka. V 57. minutě po Holíkově centru z levé strany nechali domácí obránci více prostoru Harbovi, na jehož hlavičku brankář Heča nedosáhl.

Podruhé udeřili svěřenci trenéra Páníka v 69. minutě, kdy Vukadinovičův centr z pravé strany propadl opět k volnému Harbovi, který pohotově překonal bezmocného Heču.

"Dnešní góly mě psychicky hodně pomohly. Byl jsem už na dně, protože jsem v Jihlavě ve čtyřech kolech odehrál asi jen deset minut. Ve druhém poločase jsme se uklidnili a začali plnit příkazy trenéra. Jsem v týmu zatím deset dnů, moc se mi tady líbí," pochvaloval si Harba zlínské angažmá.

Viditelně rozhozené Slovácko nicméně mohlo v závěru utkání vyrovnat. Minutu před koncem zahrál na brankové čáře Hájek rukou a po druhé žluté musel předčasně do šaten. Penaltu ale Ťok neproměnil. Vítězství Zlína naopak pečetil po úniku z poloviny hřiště střelou do opuštěné branky Jordan.

6. kolo první fotbalové ligy:

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:3 (1:0)

Branky: 20. Civič - 57. a 69. Harba, 90.+3 Jordan. Rozhodčí: Proske - Kotík, Boček. ŽK: Daníček, Kerbr, Reinberk - Živulič, Hájek, Vukadinovič, Holík. ČK: 87. Hájek. Diváci: 5903.

Slovácko: Heča - Reinberk, Rada, Košút, Šimko - Daníček, Šumulikoski - Diviš, Kerbr (86. Zajíc), Civič (67. Ťok) - Koné (62. Tetteh). Trenér: Levý.

Zlín: Dostál - Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov - Hnaníček, Živulič -Vukadinovič (78. Pazdera), Harba (76. Jordan), Holík - Diop (86. Janíček). Trenér: Páník.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články