Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vydra: Ve Watfordu jsem to chtěl jednou provždy uzavřít. Derby je vysvobození

Praha – Po sérii hostování v posledních ročnících se Matěj Vydra dočkal vytouženého přestupu. Nebude sice pokračovat v Premier League, ale přesun do druholigového Derby County nebere jako krok zpět. Naopak ho považuje za vysvobození a těší se na novou etapu kariéry. Zároveň se snaží si nepřipouštět tlak kvůli částce deset milionů liber (asi 317 milionů korun), která z něj udělala šestého nejdražšího českého fotbalistu historie.

Sport
zdroj: ČT4

"Já to jako krok zpátky neberu, beru to spíš v uvozovkách jako vysvobození. Protože nějakých šest let jsem s majitelem Watfordu a v podstatě všech šest sezon jsem byl jinde. Takže to není jednoduché každý rok měnit místo, zem, tým, trenéry... Jsem rád, že jsem přestoupil," řekl Vydra na srazu reprezentace v Praze.

Před časem přitom prohlásil, že ve druhé lize už nikdy působit nechce. "To jsem možná říkal v nějakých emocích, když mi nevyšla sezona, jednadvacítka a Euro. Bylo tam určitě zklamání a to možná rozhodlo, že jsem řekl, že nechci hrát už v životě druhou ligu. Bylo to myšleno tak, že už nechci chodit na hostování," uvedl čtyřiadvacetiletý útočník. "Chtěl jsem jednou provždy uzavřít ten Watford a naštěstí to tak dopadlo."

Vysoká přestupová částka podle něj odpovídá současnému trendu v anglickém fotbale. "Jsou to jenom čísla. Určitě vím, že když se nebude dařit v Derby, tak jako první to půjde za mnou. Ale když jsem chtěl přestup a Watford nastavil takovou cenu, tak ve fotbale to takové bývá. Třeba Pogbu koupili jako nejdražšího hráče a také se s tím musí popasovat," řekl Vydra, který se postaral o klubový přestupový rekord Derby.

"Ve fotbale jsou tak velké peníze, a zvlášť v Anglii, že tlak musíte unést a buď to dopadne dobře, nebo ne. Co znám majitele Watfordu Gina Pozza, tak on vždycky rád takhle navyšuje ceny a v první i druhé anglické lize teď padají takové částky," přidal odchovanec Jihlavy.

Do Derby se těší, protože "Berany" vždy považoval za obtížného soupeře. "Já ve druhé lize byl tři sezony a vždycky bylo strašně těžké hrát proti Derby, měli pokaždé velké držení míče. Určitě mě nekupují za tyhle peníze, abychom hráli třeba střed tabulky. Ale ta druhá liga je jiná než kdekoliv jinde," uvedl Vydra.

"Teď jsem se připravil na novou sezonu asi jako nikdy. Cítím se skvěle a jenom doufám, že budu úspěšný. Ale není to jen o tom, jestli Vydra bude střílet góly, nebo nebude. Od útočníka se góly vždycky očekávají. Já se budu snažit. Nešel jsem do druhé ligy, abych si to tam odseděl. Chci s celým klubem postoupit do Premier League," doplnil bývalý hráč Ostravy, Udine, West Bromwiche nebo Readingu.

Těší se i na nového trenéra národního týmu Karla Jarolíma, se kterým poprvé osobně mluvil až dnes. "S Boleslaví hrál taky útočný fotbal a já jsem útočník. Těším se na novou spolupráci. Poprvé jsem s ním mluvil dneska ve výtahu. Vyptával se, jaké to teď bylo a jak to mám v hlavě. Jsem na to zvědavý," řekl Vydra.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články