Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Real zahazoval šance, naopak hráči Las Palmas si zastříleli a vedou La Ligu

Madrid - Fotbalisté Realu Madrid se ve 2. kole španělské ligy protrápili k výhře 2:1 nad Celtou Vigo. Vítězný gól dal až v 81. minutě Toni Kroos. Real tak vyhrál i druhý zápas sezony. Naopak Valencie je po prohře 0:1 na hřišti Eibaru stále bez bodu. Zvítězila také Barcelona, v čele tabulky je ale překvapení z Las Palmas.

Utkání Real Madrid - Celta Vigo
zdroj: Reuters autor: Andrea Comas

Realu stále chybí zraněný kanonýr Cristiano Ronaldo a na produktivitě Bílého baletu to bylo znát. Ač měl velkou převahu, trápil se až do konce. Nejprve trefil břevno Modrič, hostující gólman si pak poradil se střelami Asensia, Modriče i Balea z přímého kopu.

Až v 60. minutě se z prvního soutěžního gólu po návratu do Realu mohl radovat útočník Morata. Akci založil chybným odkopem gólman Álvarez, který ještě chytil střelu Asensia, ale na dorážku Moraty už nestačil.

Vzápětí nastřelil Morata tyč. Místo pojistky tak přišlo překvapivé vyrovnání. Orellana dostal čas zamířit a z 18 metrů se trefil pod břevno.

Trápení Realu v koncovce utnul až Kroos, který si počkal na zpětnou přihrávku a z 20 metrů poslal technickou střelou míč po zemi o tyč do branky.

Těsným výsledkem zvítězila i Barcelona, ligu ale vede Las Palmas

V dalším utkání vstoupili fotbalisté Bilbaa do zápasu proti Barceloně nebojácně a dostali se do první větší šance, Etxebarriu ale vychytal gólman Ter Stegen. V 21. minutě už se radoval hostující favorit, když se po Turanově centru hlavou prosadil Rakitič. Ještě do konce poločasu mohl katalánský celek vést o dvě branky, Turan ale velkou příležitost zahodil.

I ve druhém poločase byly k vidění možnosti na obou stranách. Ačkoliv Barcelona dominovala ve statistice držení míče (63 procent), střelecky bylo utkání poměrně vyrovnané (9:11 celkem, 4:2 na bránu). Lionel Messi se při svém 350. ligovém zápasu v dresu Barcelony prosadit nedokázal.

Tabulce vévodí překvapivě Las Palmas, které po výhře 4:2 ve Valencii v prvním kole dnes navázalo dalším ofenzivním koncertem. Granadu zdolalo 5:1, dvěma góly k vysoké výhře přispěl El Zhar.

Španělská fotbalová liga - 2. kolo:

Betis Sevilla - La Coruňa 0:0, Espaňol Barcelona - Málaga 2:2 (27. a 60. Moreno - 62. D. Llorente, 89. Charles), Eibar - Valencie 1:0 (62. Leon z pen.), Pamplona - San Sebastian 0:2 (45. Juanmi, 81. vlastní García), Real Madrid - Celta Vigo 2:1 (60. Morata, 81. Kroos - 67. Orellana), Leganés - Atlético Madrid 0:0, Alavés - Gijón 0:0, Las Palmas - Granada 5:1 (23. a 69. El Zhar, 51. Boateng, 72. Momo, 85. Araújo - 45. Boga), Bilbao - FC Barcelona 0:1 (21. Rakitič), Villarreal - FC Sevilla 0:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články