Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Vydra odchází z Watfordu, bude hájit barvy Derby County

Watford - Matěj Vydra přestupuje z Watfordu do Derby County. Klub z druhé anglické ligy za něj podle britských médií zaplatí 10 milionů liber (asi 317 milionů korun). To by z něj udělalo šestého nejdražšího českého hráče v historii.

"Chci poděkovat fanouškům Watfordu za všechnu podporu. Strávili jsme spolu skvělé roky," napsal Vydra, který už nebyl nominován na zápas s Arsenalem.  "Mohu říct jen to, že částka byla opravdu vysoká a kvůli nasazené ceně bylo vlastně možné zůstat pouze v Anglii. Matěj už mluvil s trenérem Nigelem Pearsonem, který ho zná ještě z dob, kdy trénoval Leicester a hráli proti Watfordu," uvedl Vydrův agent Ondrej Chovanec.

Čtyřiadvacetiletý útočník zamířil do Watfordu v roce 2012 nejprve na hostování z Udinese, až vloni na přestup. V druhé lize patřil mezi opory klubu, ale po postupech do Premier League nedostával příliš šance a odcházel na hostování. Minulý ročník strávil v Readingu.

V kádru Derby County největší hvězdou

Ani nyní v létě si místo v základním kádru Watfordu nevybojoval, a tak se znovu vrací do druhé ligy. Derby County posiluje po nevydařeném vstupu do sezony, v níž z pěti zápasů vyhrálo jediný a je až osmnácté v tabulce.

Matěj Vydra: "Derby vypadá jako klub z Premier League. Jsou tu velké ambice, mají trenéra, který působil v Premier League, je tu zkušenost. Byla to pro mě snadná volba. Těším se na novou výzvu a věřím, že na konci sezony budeme slavit postup, jako se mi to povedlo ve Watfordu."

"Jsme velmi rádi, že se Matěj rozhodl pro nás. Věřím, že do týmu přinese góly a energii. Jeho hledání místa a rychlost potřebujeme. I jeho gólová bilance je velmi dobrá," řekl trenér Nigel Pearson. "Nechci na něj vytvářet tlak, ale právě on by měl být katalyzátorem k lepším výsledkům," dodal.

Z odchovance Jihlavy, který má za sebou i angažmá v Ostravě, Bruggách a West Bromwichi, by se měla stát největší hvězda týmu. Dražšími českými hráči než Vydra dosud byli jen Pavel Nedvěd, Petr Čech, Tomáš Rosický, Jan Koller a Marek Jankulovski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články