Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Sparťané možná nebudou muset čelit posilám Interu Máriovi a Barbosovi

Milán – Z Letné se pomalu začíná ozývat nervózní třesot, sparťanští hráči si totiž za měsíc otestují své kvality v souboji s elitním celkem světového fotbalu Interem Milán. Ten ale možná nastoupí v Evropské lize oslaben o nové posily Joaa Mária a Gabriela Barbosu. Kvůli porušování finančního fair play má totiž Inter pro poháry omezenou soupisku.

Joao Mário
zdroj: Reuters autor: Gonzalo Fuentes

Obě nové posily dorazily do Milána na lékařskou prohlídku. Za portugalského mistra Evropy Joaa Mária zaplatí noví čínští vlastníci klubu 45 milionů eur Sportingu Lisabon. Dalších 28 milionů eur utratí za brzy dvacetiletého útočníka Gabigola, jenž ale možná ještě do ledna zůstane na hostování ve svém dosavadním klubu Santosu.

Inter po přílišném utrácení v předchozích sezonách vyšetřovala UEFA kvůli porušení finanční fair play a za trest mimo jiné omezila soupisku klubu pro evropské poháry z 25 na 22 hráčů. Podle listu Corriere della Sera tak milánský velkoklub možná trio posil, k nimž patří ještě italský reprezentační záložník Antonio Candreva, pro Evropskou ligu vůbec nezaregistruje.

Sparta se s Interem utká ve svém prvním domácím duelu ve skupině 29. září, na San Siru bude hrát na závěr 8. prosince. Dalšími týmy ve skupině K jsou Hapoel Beer Ševa a Southampton.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články