Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Gullit měl vzkřísit nizozemský fotbal, nedohodl se ale na smlouvě

Amsterdam – Nizozemský fotbal se po neúspěšné kvalifikaci na ME sbírá a znovu dává dohromady. Měl u toho být i Ruud Gullit, který se chystal zaujmout asistentský post pro hlavního trenéra Dannyho Blinda. Nestane se tak. Gullit se totiž se svazem nedohodl na podmínkách smlouvy.

Ruud Gullit
zdroj: Reuters autor: Fadi Al-Assaad

Gullitovo angažmá v Blindově realizačním týmu bylo po ústní dohodě považováno za hotovou věc. Z podpisu však sešlo údajně kvůli tomu, že bývalá hvězda chtěla mít garantovánu pozici hlavního kouče poté, co Blind skončí. Uvedl to technický ředitel svazu Hans van Breukelen.

Gullit však s tímto tvrzením nesouhlasí. "To, co říká, není pravda," tvrdí Gullit. "Chtěl jsem jen mít písemnou garanci, že až Blind skončí, budeme znovu jednat o mé pozici. Van Breukelen odpověděl, že to je logické, ale odmítl to zahrnout do mého kontraktu," dodal Gullit, jemuž také vadilo, že svaz nechtěl přistoupit na jeho výstupní klauzuli.

Ruud Gullit: "Nechápu to. Klauzule, že budete moci odejít, když dostanete lepší nabídku, je ve fotbalovém světě naprosto normální. Všichni ji mají, ale Van Breukelen s tím nesouhlasil."

Stejnou klauzuli uplatnil Dick Advocaat, jenž minulý týden z pozice Blindova asistenta po pouhých třech měsících odstoupil a šel trénovat Fenerbahce. "Jeho dva požadavky jsem nemohl přijmout. Zvlášť poté, co se nám stalo s Advocaatem," uvedl Van Breukelen. Jinak se prý snažil Gullitovi vyjít vstříc. "Na všem jsme se dohodli, mohl pokračovat ve své práci v televizi, nemusel ani jezdit na všechny technické schůzky," uvedl. Nizozemci tak nejspíš odehrají první zápas kvalifikace o MS 6. září ve Švédsku bez trenérského asistenta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články