Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Český tým na ME v malém fotbalu přehrál Anglii 3:2 a jde dál

Székesfehérvár - Český tým zvládl strhující čtvrtfinále ME v malém fotbalu s Angličany a vítězstvím 3:2 si zajistil účast v semifinále. O finále si zahrají s vítězem čtvrtfinálového duelu Němců s Kazachy.

Čeští reprezentanti v malém fotbalu na ME v maďarském Székesfehérvár
zdroj: ČTsport

Čtvrtfinále začalo velmi divoce, už ve čtvrté minutě sklepnul míč před anglickým brankářem Tomáš Kounovský a na podruhé míč dotlačil do sítě. Vedení ale českým hráčům vydrželo pouze vteřiny, vzápětí se totiž skóre měnilo znovu po ostré střele Lucase Totiho.

Do střelecké listiny se zapsal v 10. minutě David Macko, který dokázal po jednoduché kombinaci ve vápně soupeře technicky překonat gólmana Bakoose. Pak už se týmy střídaly v kombinační hře a občasných střelách na branky na obou stranách hřiště.

Ve 22. minutě vymíchal Kirk Herbert před českým vápnem hned tři obránce, pohodlně zamířil k tyči branky Ondřeje Bíra a srovnal na 2:2. O šest minut později Michal Uhlíř pohodlným skórováním do odkryté branky převážil radost opět na stranu české reprezentace. V 35. minutě sudí vytáhl žlutou kartu, uviděl ji za svůj zákrok český obránce Patrik Levčík.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání na ME v malém fotbalu ČR - Anglie - 3:2

Tři minuty před koncem stáhl anglického hráče David Macko a rovněž se žlutilo. Při následném přímém kopu vyšel Angličanům signál, prudkou střelu z blízka ale brankář Bíro vyrazil. V poslední minutě už Angličanům nepomohla ani power play, český tým si tak zajistil semifinále.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články